Öcalan'ın tarihi açıklaması: Heyet açıklamanın yapılacağı otele geldi
Kısa Dalga - Abdullah Öcalan'ın bugün örgütüne silahların bırakılması çağrısı yapması bekleniyor.
DEM Parti'nin İmralı heyeti, genişletilmiş bir şekilde İmralı Adası'nda üçüncü görüşmesini yaptı ve İstanbul'a döndü.
Açıklama yazılı olacak fotoğraf yayınlanacak
Videolu açıklama beklentisi vardı ancak Öcalan'ın açıklamasının yazılı olacağı bildirildi. Öcalan'ın fotoğrafının da yer alması beklenen açıklamanın Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça yapılacağı öğrenildi.
Abdullah Öcalan çağrısının Türkçesini Pervin Buldan, Kürtçesini ise Ahmet Türk okuyacak
Açıklama Taksim'de
Yedi kişiden oluşan DEM Parti heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı adasına gitti. Heyetin dönüşte saat 17:00'de açıklama yapacağı duyurulmuş ancak yeri açıklanmamıştı.
DEM Parti Basın Bürosu, heyetin İmralı'dan döndükten sonra saat 17:00’de Elit World (Taksim) Otel’de açıklama yapacağını duyurdu.
Diyarbakır ve Van'a da açıklamanın izlenmesi için ekranlar kuruluyor.
Heyet otele geldi
İmralı heyeti, saat 15:30'da ada dönüşü açıklamanın yapılacağı otele geldi. Heyet alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı.
İmralı'dan dönen heyet, Taksim'de basın açıklaması yapılacak otele giriş yaptı.
— Kısa Dalga (@kisadalgamedya) February 27, 2025
Heyet alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı pic.twitter.com/DF569G6qRu
300'den fazla gazeteci ve 140'dan fazla basın kuruluşu takip edecek
DEM Parti heyetinin açıklamasını ve Öcalan’ın çağrısını yerinde takip etmek için 300'den fazla gazeteci ve 140'dan fazla basın kuruluşu akreditasyon yaptırdı. Açıklamanın yapılacağı salına akreditasyon kartı olmayan hiç kimse alınmayacak.
DEM Parti Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada "Akreditasyon kapatılmış olmasına rağmen halen izleme talebinde bulunan basın emekçileri ve kurumları bulunmaktadır. Şimdiye kadar izlemek isteyen bütün basın kurumlarına gerekli kolaylık sağlanmıştır" denildi.
DEM Parti heyeti dönüş yolunda: İmralı görüşmesi tamamlandı
Neçirvan Barzani: PKK kongre toplayacak
Öcalan’ın 'tarihi açıklaması' yarın: Diyarbakır ve Van’a LED ekran kurulacak
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.