Ön seçimde oy kullanabilmek için binlerce kişi CHP'ye üye oldu
Kısa Dalga - CHP genel merkezinde düzenlenen basın toplantıında konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını takip eden 2 gün boyunca çok sayıda vatandaşın partiye üye olduğunu söyledi.
23 Martta düzenlenecek ön seçimde sadece CHP üyeleri oy kullanabilecekti. Genel Başkan Özgür Özel'in İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki olarak üyelerin oy kullanacağı sandıkların yanına bir de üye olmayan vatandaşların da oy kullanabileceği 'dayanışma sandıkları' koyacaklarını duyurmasına rağmen, üye sandığında oy kullanmak isteyen binlerce vatandaş CHP'ye üye oldu.
"Yaşananlar bir darbedir"
19 Mart günü yaşananları bir siyasi darbe olarak nitelendiren Böke, zorlu günlerden geçtiklerini söyleyerek, "Çoktan tükenmiş olan siyasi ömrünü uzatabilmek için hiçbir şey yapmaktan kaçınmayan ve bu uğurda tüm ülkeye zarar vermeyi göze almış bir iktidar ile karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.
"Saldırılar bir sonraki Cumhurbaşkanına"
Yapılan bu saldırıların Cumhurbaşkanlığı ön seçim adayı ve bir sonraki Cumhurbaşkanına yönelik olduğunu vurgulayan Böke, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından partinin çok sayıda yeni üye kazandığının altını çizdi.
Böke şu ifadeleri kullandı:
"19 Mart darbesinden sonra şu 2 gün içerisinde; günde yaklaşık 20 bin kişi daha, 'Ben de varım' dedi ve partimize üye oldu. Sadece son 2 gün içerisinde partimize başvuran yurttaşlarımızın sayısı, 40 bin kişi oldu. Baba ocağının kapısı herkese açık ve açık olmaya devam ediyor. Üye olmayı beklemeden dayanışma duygularını göstermek isteyen milyonların sesi de bize ulaştı ve bu kapsamda her bir ön seçim sandığının yanı başına tüm yurttaşlarımızın oy kullanabileceği, dayanışmalarını gösterebileceği, seslerini bize duyurabilecekleri bir dayanışma sandığı kurma kararı aldık.
Biliyor ve görüyoruz ki 1 milyon 750 binlik CHP'li üyeye, milyonlar eşlik etmeye hazırlar, biz de bunun heyecanı içerisindeyiz. Milyonlar, milli iradenin, Ekrem Başkanın yanında olduğunu gösterecek"
Kaynak:DHA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.