Özel'den İzmir grevi açıklaması: Emekçi kardeşlerim hakkını helal etsin
Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonlarda tutuklananları ziyaret etti.
Ziyaret sonra cezaevi önünde açıklama yapan Özel, İzmir'deki greve ilişkin, şunları söyledi:
"Çok zorlu bir süreci hem DİSK ailesi hem CHP ailesi bütün zorluklara rağmen atlattılar. Bu süreçte kötü sözler duyduk, belediye başkanımız için alaycı ifadeler duyduk. Bizim taraftan kullanılan sözlerin incitmiş oldukları olabilir.
Bizim kırdığımız, üzdüğümüz varsa veya herhangi bir emekçi kardeşim İzmir'de yaşananlara üzüldüyse, kırıldıysa tümünü üstüme alıyorum. Haklarını helal etsinler. Bizden yana helal olsun. Önemli olan bir anlaşmanın sağlanmış olmasıdır, emekçinin hakkını almış olmasıdır, belediyenin kendi hakkını savunmuş olmasıdır."
"Sendikalaşmaya devam"
Özel, "En kötü sendika, sendikasızlıktan iyidir. Herkes sendikalı olsun, sendikal mücadele versin. Sendikayla çelişme olur, kavga olur, boykot olur, en sonunda sulh olur. Sulh olunca kazanan emekçi olur. O yüzden sendikalaşmaya devam" dedi.
Özel, Silivri'de konuştu: 'FETÖ'cüler ne zulümler yaptılar burada, bunu yapmadılar'
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.