Özgür Çelik'ten Vali Gül'ün iddialarına yanıt: Saldırı olmayacak demiştiniz

Özgür Çelik'ten Vali Gül'ün iddialarına yanıt: Saldırı olmayacak demiştiniz
Saraçhane'de devam eden gösterilere yönelik çeşitli iddialarda bulunan İstanbul Valisi Gül'e, Ömer Çelik'ten cevap geldi. Çelik, Gül'ü havuz medyaya malzeme vermeye çalışmakla suçladı.

Kısa Dalga - İstanbul Valisi Davut Gül; Saraçhane'de, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanması süreçlerini kapsayan 5 gündür devam eden gösterilerde yaşananlara yönelik çeşitli iddialarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla bu iddialara cevap verdi.

Vali Gül'ün, eylemcilerin polise taş, havai fişek gibi maddelerle saldırdığını, cami ve hazirelere zara verdiğini söyleyerek bu kişilerin tespit edileceğini ve cezalandırılacağını duyurması üzerine Çelik'ten açıklama geldi.

'Vatandaşları kriminalize etmeye çalışmayın'

Çelik, "Ben oradaydım, doğruları anlatayım" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşla karşı karşıya getirdiğiniz güvenlik güçleri, elinde şanlı Türk bayrağımız olan vatandaşlarımızı gazla ve copla sürükleyerek camiye sıkıştırdı. Hasar oluşmuşsa sebebi budur. İnkar etmeye kalkmayın, gözlerimle gördüm! Şu an tarihi miras camimizin bahçesiyle, yalanlarla tutuklanan Mahir Polat'ın kurduğu İBB Miras ekipleri ilgileniyor. Anayasal haklarını kullanan hiçbir vatandaşımızı kriminalize etmeye çalışmayın! İstiklal Marşımızın ilk dizesi, "Korkma" ile hayata başlayanları yalanlarınızla korkutamazsınız!

Dün telefonda söz vermiştiniz. Saldırı olmayacak diye. Devletin polisini, iktidara yakın havuz medyasına, Saraçhane’deki millet iradesinin meşrutiyetini sorgulatmak için adeta malzeme verme gayreti içinde bırakmaktan vazgeçin."

ekran-goruntusu-2025-03-24-121600.png
​​​​​​​

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem