Özgür Özel: Deniz Göktaş’ın Erdoğan’la 30 yıllık yolculuğunu birlikte sonlandıracağız

Özgür Özel, "Bir ülkede eleştiri varsa, o hükümette kendine güven vardır. Güçlü lider şakadan, espriden korkmaz. Hani diyor ya ‘30 yıllık yolculuğum var benim Erdoğan’la’ diye. Ben, Deniz Göktaş’ın Erdoğan’la olan 30 yıllık yolculuğunu hep birlikte sonlandıracağımıza Deniz kardeşime söz veriyorum" dedi.

·

Kısa Dalga - CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel, 15 ilde milletle buluştuklarını belirterek, şunları söyledi:

"Köy köy, belde belde şehir şehir gidiyoruz ve milletimizle kucaklaşıyoruz. Cadde cadde, sokak sokak, meydan meydan mücadelemizi büyütüyoruz. Yeni, temiz, cesur, teslim olmayan başkasının planına göre değil milletin hesabına göre yapılan siyaseti milletimizle birlikte ilmek ilmek örüyoruz. Belki makamlar, binalar, şatafatlı sahneler yok, hiç olmadı hiç kullanmadık ama bazen bir kamyon kasasının arkasında bazen bir traktör römorkunun arkasında, bir kahve sandalyesinin üstünde ya da bir bankın üzerindeyiz ama milletin gönlündeyiz.

Bizi karşılayan Diyarbakır'dan kıymetli bir isim 'Üzerimde bir selam var' dedi. Gece avukatlarını çağırmış Genel Başkan'ı karşılayacağını, toplantıda olacağını duydum onun üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e selamlarımı ilet, şehrimize hoş gelmiş dedi. Sayın Demirtaş'ın selamlarını aldık, başımızın gözümüzün üzerine koyduk."

"Bugün yaşanan acziyettir, güçlü liderlerin karikatürden, şakadan dizi titremez"

"Ölü Deniz" gösterisi nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan komedyen Deniz Göktaş'a destek veren özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Komedyen Deniz Göktaş, ülkemizde uzun zaman sonra siyasi mizah yapan, buna cesaret eden genç bir kardeşimiz. Üzerine konuşulmaya başlanınca açtım, tamamını izledim. İktidarı da eleştiriyor, bizi de eleştiriyor. Ekrem Başkan'ı eleştiriyor, şaka yapıyor. Hepimiz de güldük. O sırada Erdoğan'ı da eleştiriyor. 'Terapistliğine talibim ama beni tutamazlar, aileden birini tutarlar para içeride kalsın diye' diyor. Bu kadar. 'Kur'an'a hakaret' bilmem ne falan. İktidara yakın kalemler hedef tahtasına aldılar gencecik bir insanı. Sonra gösteri videosunu engelleyip hakkında soruşturma açtılar. Şimdi 'Yurt dışına kaçtı mı, gelecek mi' bilmem ne... Şakadan anlamayan, ifade özgürlüğüne tahammül edemeyen bir anlayış var karşımızda.

Gençlere sesleniyorum. AK Gençlik… Gençlikle bunların bir ilgisi olabilir mi! Bu millete efendi oldunuz, ceberrut oldunuz, cellat oldunuz, başlarına bela oldunuz! Sanmayın ki böyledir; cumhurbaşkanı, bakan ve genel başkanların böyle bir dokunulmazlığı vardır. Mizah karşısında kimsenin böyle bir dokunulmazlığı yoktur. Bunlardan öncekiler bunun elli katına tahammül ettiler, takdir ettiler. Bir ülkede mizah varsa yönetende özgüven vardır. Bugün yaşanan acziyettir, şakadan korkmaktır. Güçlü lider falan değildir. Güçlü liderlerin karikatürden, şakadan dizi titremez. Söz veriyorum; diyor ya 'Erdoğan'la 30 yıllık yolculuğum var' diye. Deniz Göktaş kardeşime söz veriyorum; Erdoğan'la olan 30 yıllık yolculuğunu sonlandıracağım."

"Lüks çantaya yüzde 10, tezeğe yüzde 20 KDV ödeniyor"

"Bu ülkede bir vergi düzeni yok, bu ülkede vergi adı altında halkın soyulması var. Toplanan her 100 liralık verginin yarıdan fazlası ÖTV ve KDV. Net söyleyelim, hep söyleyelim, anlatalım" diyen Özel, şunları söyledi:

"Bir ülkede dolaylı verginin payı yüzde 65 ise o ülke yoksulu, emekliyi, emekçiyi sömüren, zengini kayıran bir vergi düzeni içindedir. Çünkü vergi kazanandan alınır. Çok kazanandan çok alınır, çok serveti olandan çok alınır. Az olandan daha az alınır, kazanmayandan vergi alınmaz. Vergi kazananın ödeyeceği bir şeydir. Türkiye’de 100 lira vergi toplanıyor; 65 lirası dolaylı, 24 lirası gelir vergisi yani maaşlardan ve diğer gelirlerden, 11 lirası kurumlar vergisi. Yani o çok konuşulan, hakkında çok konuşulan çok kazananlar verginin yüzde 11’ini, geri kalan sizler verginin yüzde 89’unu… Yani 10 liralık verginin dokuz lirasını ya hiç vergi vermemesi ya da çok azını vermesi gerekenler, 10 liralık verginin 1 lirasını gerçekte vermesi gerekenler ödüyor. Dolaylı vergi zengin - fakir ayırmayan vergidir. Dolaylı vergi elektrikten, sudan, telefondan, her türlü tüketimden alınan vergidir. Türkiye’nin en zengin adamı torununa ayakkabı alıyor. Türkiye’nin en fakir insanı torununa ayakkabı alıyor. Aynı vergiyi alıyorlar ikisinden de. Yaktığı elektrikten aynı vergiyi alıyorlar. Çocuğu sütünden, bezinden aynı vergiyi alıyorlar. Dolaylı vergiyi toplamak, bütün herkesten eşit vergi almak, milyarder ile asgari ücretliyi hatta hiçbir geliri olmayanı aynı düzeyde vergi mükellefi görmektir. Bu düzeni, bu haksız kara düzeni tepetaklak etmeden, AK Parti’nin bu kara düzenini bitirmeden Türkiye’de gerçekten kimsenin yüzü gülmeyecek.

Güne başlarken yataktan kalktı, yüzünü yıkayacak, musluğu açan üç adet vergi ödüyor. KDV, çevre temizlik vergisi, atık su vergisi. Telefon alıyorsun, dört çeşit vergi ödüyorsun. Şarja takıyorsun, üç çeşit vergi ödüyorsun. Otomobil, telefon, tablet, bilgisayarda TRT bandrol ücreti var. Niye? ‘Otomobilde giderken radyoyu açarsan ya TRT’ye denk gelirsen?’ Telefon alıyorsun, telefonda TRT bandrol ücreti var. Ne bileyim, internete girersen, radyodan TRT’yi açarsan ya da TRT televizyonuna bakarsan diye bandrol. Hani televizyon alıyorsun, arkasına bandrolü yapıştırılıyor ya, o bandrolü, artık o görünmeyen bandrolü, gencecik yoksul çocuğun cep telefonuna TRT izleme ihtimaline karşı yapıştırıyorlar. Mutfak tüpünde, tırnak makasında özel tüketim vergisi var. Elmasta, pırlantada yok. Koymaya kalktılar. Biz bunları söyleyince koyulmaya kalkıldı. Geldiler lobi yaptılar, uğraştılar mı uğraştılar tekliften çıkarttırdılar. Binlerce euroluk çanta alırken yüzde 10 KDV ödeniyor, bahçeye dökmek ya da kuzinede sobada yakmak için tezek alsan yüzde 20 KDV ödeniyor. Lüks çantaya yüzde 10, tezeğe yüzde 20 KDV ödendiği düzen, AK Parti’nin kara düzenidir. Bu düzeni mutlaka değiştireceğiz. AK Parti’nin düzenini mutlaka değiştireceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.