Kürtçe müzik dinleyen aile darbedilerek gözaltına alındı

İstanbul Bayrampaşa'da piknikten dönen bir aile, Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle polisin müdahalesine maruz kaldı, aileden 10 kişi darbedilerek gözaltına alındı. DEM Partili Meral Danış Beştaş, işkence suçu işlendiğini belirtti ve sorumluların açığa alınmasını istedi.

Kısa Dalga - İstanbul Bayrampaşa'da bir aile piknikten dönerken Kürtçe müzik dinlemeye başladı. O sırada polis memurları aileyi videoya almak istedi. Aile üyelerinin duruma itiraz etmesi üzerine polis, aileden 10 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Bu sırada ailede bulunan hamile bir kadının tekmelendiği ve bu sebeple acil sezaryenle doğum yaptığı iddia edildi.

ÖHD İstanbul, sosyal medya paylaşımıyla olayın videosunu yayınladı.

Yapılan paylaşımda olayla ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Piknikten döndükleri sırada araçlarında Kürtçe müzik açtıkları için, görevli olmayan polis memurları tarafından videolarının çekilmesine itiraz eden aile, polis tarafından işkence edilerek gözaltına alınmıştır. Bir çocuk ve hamile bir kadın olmak üzere aynı aileden 10 kişinin gözaltında olduğu ve 8 kişinin yarın savcılığa çıkarılacağı sürecin takipçisiyiz. Birlik ve beraberlik mesajlarının yoğun bir şekilde verildiği bu süreçte, Kürtçe müziğe dahi tahammülü bulunmayan ve işkenceyle karşılık veren memurlar hakkında derhal gerekli incelemeler başlatılmalı ve suç işleyen polisler açığa alınmalıdır. Bizler de bu suçun cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz!"

Videoyu çeken kişinin, polisin bir genci darbetmesi üzerine "Abi ne yapıyorsunuz, adamı öldüreceksiniz" dediği duyuluyor.

DEM Partili Beştaş’tan tepki: İşkence suçu işleyenlerin açığa alınmasını bekliyoruz

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi:

“Kürtçe müzik dinledikleri gerekçesiyle aynı aileden 10 kişinin polis tarafından darp edilerek gözaltına alındığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır.

Ayrıca, gözaltına alınan hamile kadının, karnına aldığı tekme nedeniyle sezaryenle acil doğum yapmak zorunda kaldığı; bebeğin kafasında darbe tespit edildiği ve kuvözde tedavi altında olduğu da yansıyan haberler arasındadır.

Konuya dair yetkilerden derhal açıklama ve sorumluların ortaya çıkarılarak yargı önüne çıkarılmasını ve işkence suçunu işleyen memurların derhal açığa alınmasını bekliyoruz.”

ekran-resmi-2025-07-14-14-34-06.png

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.