Şamil Tayyar'dan Ali Erbaş'a: 'Hiçbir başkan döneminde Diyanet böyle yıpranmamıştı'
Kısa Dalga - Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanı olarak 8 yıllık görev süresi tamamlandı. Yerine İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.
Ali Erbaş, görev süresi boyunca başta kadınları, kadınların haklarını, tatile çıkanları, greve çıkan işçileri hedef alan cuma hutbeleri ile gündeme geldi. Erbaş'ın kullandığı makam aracı ve lüks harcamaları da sık sık eleştirilere sebep oldu.
AKP'li Şamil Tayyar da Erbaş'ın görevden ayrılmasıyla sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Tayyar, Erbaş döneminde Diyanet'in yıprandığını savundu.
'Erdoğan iyi yaptı'
Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde oldu:
"Cumhurbaşkanımız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın görev süresini uzatmadı. İyi yaptı, imzasına sağlık.
Hiçbir başkan döneminde Diyanet böyle yıpranmamıştı.
Yerine atanan İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş’a yeni görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’nda başarılar diliyorum.
İnşallah, koltuğuna güç katar, hayırlı işlere vesile olur, kurumun itibarını yüceltir, mazlumun mağdurun sesi olur."
Diyanet İşleri Başkanlığına İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş atandı
Görev süresi bitmeden Ali Erbaş, akrabalarını Diyanet kadrolarına atadı
Diyanet'te Erbaş dönemi bitiyor: Yeni başkanın İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş olacağı iddia edildi
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.