Saraçhane'de kürsüde konuşan genç tutuklandı
Kısa Dalga - Görevden alınan İstanbul Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik operasyondan sonra başlayan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi tutuklandı.
Önceki gün Saraçhane Meydanı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den önce kitleye konuşan gencin tutuklananlar arasında olduğu öğrenildi.
'Boşuna uğraşıyorsunuz'
Emek Gençliği'nin X hesabından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "MYK üyemiz Selinay Uzuntel’in de aralarında olduğu çok sayıda öğrenci, sosyalist, gazeteci bugün Çağlayan’da çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Tek adam iktidarı, üniversitelerde boykot büyümesin, kent meydanlarına taşan mücadelemiz zayıflasın diye direnişin öncülerine, örgütlü gençlere tek tek tutuklama kararı çıkartıyor!
Boşuna uğraşıyorsunuz. Ne gözaltı furyanız, ne uydurma gerekçelerle çıkardığınız tutuklama kararları ne baştan aşağı talimatla çalışan yargınız işe yarayacak. Bu direniş büyüyecek!
Şimdi sıra bizde! Bu süreci birlikte örgütleyecek, boykotu ve direnişi yurdun dört bir yanında büyütecek binlerce sıra arkadaşımızda! Tutuklanan, hukuksuzca gözaltında tutulan her bir arkadaşımız için de mücadeleyi büyütelim, hayatı durduralım!"
Gözaltı sayıları artıyor: Hem gösteri sırasında hem de ev baskınlarında
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.