Savcıya tehdidin görüntüleri ortaya çıktı

Savcıya tehdidin görüntüleri ortaya çıktı
Özel hastanede yenidoğan 12 bebeği SGK’dan para alabilmek için yoğun bakıma yatırdığı iddiasını soruşturan savcının makam odasında tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı.

Kısa Dalga - İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da gerekli olmadığı halde, 12 bebeği SGK’dan para alabilmek için yeni doğan ünitesine yatırıldığı ve ihmal nedeniyle ölümüne sebep olduğu iddiasıyla açılan soruştrumada savcı tehdit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı 9 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Devletin kullandığı adamlar

Gazeteci Emrullah Erdinç, savcı tarafından makam odasında kaydedilen ve tehdit edildiği anları Youtube kanalında yayınladı.

Kendisini eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak tanıtan Mustafa Kemal Zengin, dosya avukatlarından biriyle savcının odasına gidiyor. “Ailenden, attığın adımdan, Whatsapp’ından her şeyden haberleri var. Devletin içinde devletin kullandığı adamlar” diyor.

Zengin, şöyle devam etti:

"Ben onları tanıdığımdan dolayı diyorum, bunlar ki Türkiye'nin bir numaralı gazetecisine suikast yapan, dünyanın bir numaralı adamına suikast yapan tim... Bunlar Papa'ya suikast girişimi yapan ekip. Bunlar normal insanlar değil. Bunlar zamanında, MHP'nin zamanındaki devletin kullandığı adamlar. Tetikçileri vesaireleri. Bu adamlara daha sonra il başkanlığı yaptırdılar. Söylediğim kişi, içeriye aldırdığın kişinin eniştesi olan daha doğrusu ablasıyla evli olan Yavuz'un abisi Baki bey, tehlikeli bir tiptir. Vururlar, gitmezler de kalırlar orada, 14-15 yaşında bir çocuğu bırakırlar. Mevzu senle ilgili değil senin ailene, sevdiklerine zarar verdikleri zaman... Bunlarda insaf, merhamet diye bir şey yok."

Bunlarda adam bitmez

“Bunların ne söylediğini söyleyeyim mi? 'Nasılsa Büyükçekmece'de ağır ceza yok. Savcı hazırlayacak, dosyayı gönderecek, Bakırköy'e gelecek. Biz Bakırköy'de işi hallederiz' diyorlar. Devreye Çakıcı'yı soktuklarında veya örnek veriyorum Saralları, Şahinleri soktuklarında gelen önemli değil. Gelen bir maşa, tetikçi. Onu gönderen önemli. Bunlarda eleman bitmez" ifadelerini kullandı.

4 kamu görevlisinden 3’ü gözaltında

Gazeteci Emrullah Erdinç, savcıya ilk tehdidin 30 Ağustos'ta geldiğini, önlem alınması için durumu başsavcıya aktardığını söyledi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Erdinç, suikastçinin de belirlendiğini ve silahın da verildiğini ve operasyonda yakalandıklarını söyledi. Erdinç, Dosyadaki 4 kamu görevlisinden 3’nün gözaltına olduğunu belirtti. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem