Şebnem Korur Fincancı ‘Devleti aşağılama’ davasından beraat etti
Kısa Dalga - Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Erkam Tufan Aytav’ın YouTube kanalına konuk olmuş ve “Fethullahçı Terör Örgütü Orta Asya sorumlusu” olduğu iddiasıyla Türkiye’ye getirilen Orhan İnandı’nın fotoğraflarının basına servis edilmesi üzerine yorumlarda bulunmuştu.
Fincancı konuşmasında “Ebu Garib ile ilgili bir takım fotoğraflar yansımıştı basına Irak işgali sırasında. O zaman da bu fotoğrafların açıkça servis edilmesinin aslında dünyaya bir tehdit, parmak sallama olduğunu ifade etmiştik. Çünkü bunlar suç. Tüm dünyaca biliniyor. İşkence mutlak yasak, insanlığa karşı suç” yorumunda bulunmuştu.
Yapılan bir CİMER şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılık, TCK’nın 301. Maddesinden iddianame hazırlayarak Fincancı’nın cezalandırmasını talep etmişti. Şebnem Korur Fincancı hakkında açılan davanın ilk duruşması ise 14 Ekim 2024’te gerçekleşmişti.
Beraat kararı çıktı
Gazete Duvar’dan Furkan Karabay’ın haberine göre, Fincancı’nın, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini Alenen Aşağılama” suçundan yargılandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 69. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Fincancı ile avukatının mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada savcı, mütalaasında Fincancı’nın söylemlerinin suçun yasal unsurlarını oluşturmadığından beraatine karar verilmesini talep etti.
İstanbul 69. Asliye Ceza Mahkemesi açıkladığı kararında Fincancı’nın “Türkiye Cumhuriyeti Devletini Alenen Aşağılama” suçlamasından beraatine karar verdi.
Kararları ve soruşturmalarıyla yargının en çok tartışılan ismi: Akın Gürlek
Uluslararası Af Örgütü’nden Şebnem Korur Fincancı açıklaması
Kaynak:Alıntı: Gazete Duvar
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.