Sedat Peker'den Köfteci Yusuf açıklaması: Hassas ve adil davranılmalı

Sedat Peker'den Köfteci Yusuf açıklaması: Hassas ve adil davranılmalı
Sedat Peker, "12 bin kişiyi istihdam eden bir işyeriyle ilgili bu tip suçlamalar yapılırken, daha hassas, daha adil davranılmalı" dedi.

Kısa Dalga - Restoran zinciri Köfteci Yusuf’un, yapılan denetimlerde bazı ürünlerinde domuz eti kullandığına dair raporlar ortaya çıkmıştı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müvekkilinin, Köfteci Yusuf’un şubelerinde domuz eti satıldığı ile ilgili haberlere isminin karıştırılmasından son derece rahatsız olduğunu belirtti.

kofteci-yusuf.jpg

"Kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına neden oldu"

Barkın, şu ifadeleri kullandı:

"Köfteci Yusuf restoranlarının sahibi Yusuf Akkaş, dönemin muktedir yöneticilerine şirin görünmek için, iddianamede açıkça olayla ilgisiz olduğu saptanmış olan müvekkil hakkında, bir senedir devam etmekte olan Bursa 5.ACM’deki dosyaya verdiği dilekçeyle, şikayetçi olduğunu söyleyip, kendisinin sanık haline getirilmesine hatta hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına neden olmuştur. Bu son derece adaletsiz, hakkaniyete aykırı bir davranıştır.

Buna karşın, müvekkilin domuz eti ile ilgili yorumu ise şöyledir: Devletin bir insanı uyuşturucu ticareti ile suçlaması halinde, satıldığı iddia edilen uyuşturucuyu ortaya çıkarması nasıl bir zorunluluksa, ürünlere domuz eti karıştırıldığı iddiasında da domuz etlerini delilleri ile kanıtlaması zorunludur.

Türkiye’yi temsil eden bir marka haline gelmiş, ayrıca 12 bin kişiyi istihdam eden bir işyeriyle ilgili bu tip suçlamalar yapılırken, daha hassas, daha adil davranılmalı ve toplumda şüpheye yer bırakmayacak şekilde tahkikat yapılmalıdır.

Müvekkilin, muktedirlere yaranmak için kendisine haksızlık yapan kişi hakkında düşüncesi dahi bu şekildedir. Aslında konunun özeti, herkes, kendisine yaraşır biçimde davranmaktadır." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem