Selvi: Demirtaş’ın tahliyesi yakın, AKP’de Kavala için de değerlendirme
Kısa Dalga - Hükümete yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesine yönelik “sürecin hızlandığını” savundu. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’teki grup toplantısı öncesi ve sonrasında verilen mesajları yorumlayarak “Artık tahliye için sayılı günler kaldı” dedi.
Selvi, Meclis’te Erdoğan’a yakın bir isimle yaptığı sohbeti aktardı ve Cumhurbaşkanı’nın Demirtaş konusunda “olumlu açıklamalar yapacağı” sinyalini aldığını yazdı. Grup toplantısı çıkışında Erdoğan’ın “Bu ülke yargı ülkesi, yargı ne derse ona uyarız” sözlerini hatırlatan Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Demirtaş’ın tahliyesi hayırlı olur” açıklamasının da süreci beslediğini belirtti.
“Selahattin Demirtaş’a yol gözüktü” diyen Selvi, bu adımın “terörsüz Türkiye süreci” için önem taşıdığını iddia etti. Selvi, ayrıca AKP'de daha kapsamlı bir hazırlığın konuşulduğunu ileri sürdü. Parti içinde bazı isimlerin, sadece Demirtaş’la sınırlı kalmayan ve Osman Kavala dahil kamuoyunda tartışma konusu olan tutuklular için “özgürlük paketi” gündemde tuttuğunu yazdı. Selvi, bu yaklaşımın “yeni bir sayfa” ve “özgürlükçü rüzgâr” yaratma hedefi taşıdığını öne sürdü.
Bahçeli'den 'Demirtaş' çıkışı: 'Tahliyesi Türkiye'nin hayrına olacaktır'
Demirtaş'tan mektup: 'Bahçeli tabuları yıktı, Özel erdemli davrandı'
Bülent Arınç: 11 Kasım'da Kavala ve Demirtaş'ı ziyaret edeceğim
AKP'li Hüseyin Çelik'ten 'Demirtaş' açıklaması: 'Tutukluluk cezaya dönüşmemeli'
Erdoğan'dan 'Demirtaş' açıklaması: 'Yargı ne derse ona uyarız'
Kaynak:Hürriyet
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.