Selvi: Yenidoğan soruşturmasında MİT de devrede

Selvi: Yenidoğan soruşturmasında MİT de devrede
Abdulkadir Selvi, yenidoğan çetesi soruşturmasında MİT’in de devrede olduğunu yazdı.

Kısa Dalga- Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, yenidoğan çetesi soruşturmasında MİT’in de devrede olduğunu yazdı. Selvi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Meclis’i bilgilendirmesi çağrısı yaptı.

Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Yenidoğan çetesiyle ilgili soruşturmada MİT de devrede. Çetenin başka bağlantıları, olayın başka organize örgütlerle bağlantısı var mı? Uluslararası örgütlerle işbirlikleri söz konusu mu? MİT de bu yönünü araştırıyor.

‘Yenidoğan Çetesi’yle ilgili ihbar CİMER’e yapılmış. CİMER ihbarı ciddiye alıp 27 Mart 2023 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmiş. İl Sağlık Müdürlüğü kendi imkânlarıyla bir denetim yapmış, ihbarın doğru olduğunu tespit etmiş ama yetinmemişler. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Malik Türkay Esin, dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’na işin ciddiyetini anlatmış. Memişoğlu, sonuna kadar gidilmesi talimatını vermiş. İş yargıya intikal ettirilmiş. Çok gizli bir çalışma yürütülmüş. Çete üyelerinin telefonları dinlenmiş. Aralarındaki konuşmalar tespit edilmiş. Böylece ‘Yenidoğan Çetesi’ ortaya çıkarılmış.

Bu tür dosyalarda en önemli sorun şudur; iddianın delillendirilmesi, çetenin bağlantılarının ortaya çıkarılması gerekir. Çetelerle ilgili kimi dosyalar yeterince delillendirilmediği için dağ fare doğurdu. Çete üyeleri soruşturma dosyasındaki boşluklardan yararlanarak kendilerini kurtardılar.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu çok doğru bir iş yapmış. Böylece teknik takip sonucunda ‘Yenidoğan Çetesi’nin kimlerden oluştuğu, hangi hastanelerde hangi bebeklerin ölümüne neden oldukları ortaya çıkarılmış oldu. Bu durumda Bakan’ın istifasını istemek yerine takdir etmeli. Eğer Kemal Memişoğlu soruşturmayı savsaklasa, eğer ihbarı ciddiye almayıp “Sonuna kadar gidin” demese o zaman istifası istenir. Ben de destek veririm. Ama Bakan, çetenin ortaya çıkarılmasını sağlamış. Bu iş siyasete alet edilmemeli. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da hafta içinde Meclis’i bilgilendirmeli. Bu işin iktidarı, muhalefeti olmaz.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem