Tekin'den okul saldırıları açıklaması: Bize düşen, toprağa umudun tohumlarını yeniden ekmek

Tekin'den okul saldırıları açıklaması: Bize düşen, toprağa umudun tohumlarını yeniden ekmek
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul saldırılarına ilişkin, "Eğitim ailesi olarak şimdi bize düşen, toprağa umudun tohumlarını yeniden ekmektir" dedi, sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Kısa Dalga - Şanlıurfa Siverek'te Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eski öğrencisi Ömer Ket'in okulu silahla basıp 16 kişiyi yaralamasından sonra Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli'nin düzenlediği saldırıda 1’i öğretmen, 9’u öğrenci 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Eğitim sendikaları, 3 gün iş bırakma eylemi yapmış ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e istifa çağrıları yükselmişti.

Tekin, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, "Hepimizi üzüntüye boğan elim hadiselerin ardından haftanın ilk gününde okullarımızdayız. Eğitim ailesi olarak şimdi bize düşen, toprağa umudun tohumlarını yeniden ekmektir. Evlatlarımızın huzurunu sükûnetle inşa etmek, çocuklarımızın gözlerinde parıldayan o ışığı korumak Bakanlık olarak sorumluluğumuzdur. Bilinmelidir ki evlatlarımızın güvenliği konusunda en küçük bir tavize izin vermeyeceğiz" dedi.

"Çocuklarımızın devletimizle ve milletle bağlarını kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz"

Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızın insani değerlerini, devletimizle ve bu aziz milletle olan güçlü bağlarını kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu inanç ve gayretle, Türkiye’nin millî birliğinin ve beraberliğinin her daim korunması için el birliğiyle, dayanışma içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Eğitimin yükünü omuzlayan, şefkati ve özverisiyle yarınlarımız için yorulmak nedir bilmeden çalışan kıymetli öğretmenlerimizin emeği ülkemizin geleceğidir. Bu sabah ellerinde ay-yıldızlı bayraklarımızla okullarımızı bir kenetlenme alanına çeviren meslektaşlarımıza, velilerimize ve sendikalara şükranlarımı sunuyorum. Şanlı bayrağımızın gölgesi; birliğimizin, beraberliğimizin ve evlatlarımıza hep birlikte sahip çıkma kararlılığımızın en büyük nişanesidir.

Hepimizi derinden üzen bu elim hadiselerde kaybettiğimiz canlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor; hadiselerden etkilenen değerli vatandaşlarımıza, tüm ailelerimize, bilhassa sevgili yavrularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her şeyin en iyisine layık olan evlatlarımıza ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimize hayırlı haftalar diliyorum."

"Hayatında ilk defa iyi bir şey yap, hemen bugün istifa et"

Yusuf Tekin'in mesajına çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi:

"-Yusuf Tekin istifa! Ne yaparsan yap o koltuğuna layık değilsin…

-Sen hala istifa etmedin mi? İstifa etmen için daha ne olması gerekiyor?

-Hayatında ilk defa iyi bir şey yap. Daha da geç kalmadan hemen bugün istifa et.

-Soma, Çorlu, Aladağ, torunlar inşaat, Karaman, Kartalkaya oteli, Yenidoğan çetesi... Ve Bakan çıkıyor biz hiçbir şeyden sorumlu olmayız diyor.

-Siz istifa etmediğiniz halde Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü'nü neden görevden aldınız? Sonuçta o emir kulu siz emir verensiniz. Derhal istifa etmelisiniz.

-Emniyet müdürünün öğretmen sürebildiği bu düzeni siz kurdunuz Sayın Bakan. Siz çocuklarınızı kolejlerde okuturken halkın bu çektiği nedir? İstifanızı bekliyoruz.

-Çocuklar okula korkarak gidiyor, biz de vicdan azabı çekerek! Oğlum bugün giderken ‘Anne ya bizim okulda da öyle bir şey olursa, ne yapacağız nasıl kaçacağız’ dedi! Ben de yere yat saklan oğlum diyebildim! Aslına bakarsanız okulunuzdan da eğitim sisteminizden de bezdik!

-Her tür keyfiliği yapın, sıkıştı mı, "Birlik, beraberlik". Samimiyetsiz söylemler.

-Ayşegül öğretmen katledildiğinde, gerekli önlemleri aldık dediniz. Riskli okulların çevresinde devriye gezecek dediniz. Sorun okul çevresinde ve kapıda değildi sorun sistemdeydi aslında. Peki ya ne oldu? Arda arda iki okulda da katliam oldu. İstifa etmeniz için daha ne yaşanmalı?

-Cevher gibi parlayan (!) MESEM'inizde dün bir evladımız daha can verdi, yaşamdan koparıldı. Bu toplum; sözleri, konuşmaları, kendilerini sorumluluğa itmedikçe konuşanları dinlemeyi sever Sayın Bakan. Metninizdeki 'sorumluluk' duygusunun kırıntısını taşıyorsanız bugün istifa edin.

-Bir gün gelecek, senin hakkında da 'eğitimi çökertti' diye manşet atacaklar. Sizler, toplum istediği zaman değil; ancak sizden olan birileri sizi böyle hedef aldığında istifa edersiniz. Okullarımızda tarikat istemiyoruz. Laik, bilimsel, çağdaş eğitim istiyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.