Trump’tan ilginç sözler: Erdoğan'ı göstererek 'Hileli seçimleri en iyi o bilir' dedi

Trump’tan ilginç sözler: Erdoğan'ı göstererek 'Hileli seçimleri en iyi o bilir' dedi
Bazı Batılı medya kuruluşları Trump’ın Erdoğan'a yönelik 'Hileli seçimleri en iyi o bilir' sözleriyle “şaka yaptığını” savunurken, bazıları ise Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına atıf yaptı.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın davetiyle 2019 yılından bu yana ilk kez Beyaz Saray'a gitti.

Trump, görüşme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hileli seçimleri herkesten daha iyi bilir. Ama ben sürgündeyken bile biz hâlâ dosttuk. Erdoğan dünyada çok saygı duyulan bir insan" dedi ve Erdoğan'ı öven açıklamalarda bulundu.

Trump, "çetin bir adam" olarak nitelediği Erdoğan için "Ben kendi fikirleri olan insanları çok sevmem ama onu seviyorum. Ülkesinde iyi iş yapıyor, ülkelerimizin de iyi ilişkisi var" dedi.

Erdoğan, Trump'ın ardından söz aldığında ABD Başkanı'nın kendisini işaret eden jesti ve "hileli seçim" imasına dair herhangi bir yorum yapmadı. Trump 2020 seçimlerinde Joe Biden'a karşı kaybetmesinin hileli olduğunu savunuyor.

Ancak mahkemelere de taşınan bu iddiaları teyit eden herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Trump 2024 seçimlerinde tekrar ABD Başkanı seçilerek ikinci kez Beyaz Saray'a geldi.

Trump “şaka yaptı” yorumu

Bazı Batılı medya kuruluşları Trump’ın bu sözlerle “şaka yaptığını” savunurken bazıları ise Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına atıf yaptı.

Mediaite haberinde “Başkan Donald Trump, Oval Ofis'te yaptığı görüşmede Recep Tayyip Erdoğan'ı övdü ve bir ara otoriter liderin “hileli seçimler hakkında herkesten daha iyi bilgi sahibi olduğunu” söyleyerek şaka yaptı” ifadelerini kullandı.

BBC İmamoğlu’nu hatırlattı

BBC’nin haberinde ise şöyle denildi:

“ABD Başkanı, Türk mevkidaşını ağırlamaktan 'memnuniyet duyduğunu' söyleyerek sözlerine başladı. Trump, 'Hileli seçimleri herkesten daha iyi biliyor' dedi. Ticaret ve askeri uçaklar hakkında konuşacaklarını söyleyen Trump, uzun zamandır çok iyi bir ilişki içinde olduklarını belirtti.

Bağlam için: Trump, Joe Biden'ın Trump'ı yendiği 2020 ABD başkanlık seçimlerine atıfta bulunuyor gibi görünüyor. Trump, aslında o yarışı kazandığını iddia ediyor. Erdoğan ise yıllar içinde giderek artan baskıcı yönetimi nedeniyle eleştiriliyor. Mart ayında hükümeti, başlıca siyasi rakibini tutuklayıp hapse atmış ve yüz binlerce kişi protesto için sokaklara dökülmüştü."

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.