TUSAŞ saldırısı: Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı?

TUSAŞ saldırısı: Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ saldırısına ilişkin konuştu. Çömez, "Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı?” diye sordu.

Kısa Dalga - İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ'a düzenlenen saldırıdaki ihmallere ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Çömez "Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı? Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok. Teröristler, jandarma noktasına geldiğinde hiçbir kimlik kontrolü yapılmamış. Uzun namlulu silahlar taksinin içindeyken jandarma noktasından nasıl geçtiler? Biraz ileride merkezi giriş var ve orada bir plaka tanıma sistemi var. Bu aracın kaçırıldığı belli, nasıl oldu da plaka tanıma sisteminden geçti" diye sordu.

Meclis’e bilgi verilmeli

Çömez şunları kaydetti:

"Söz konusu teröristler Ankara'ya ne zaman ve nasıl geldiler? Sırtlarındaki mühimmat çantalarıyla ve uzun namlulu silahlarla Ankara'da nasıl boy gösterdiler? Eski İçişleri Bakanı ayakkabı numaralarından bahsediyordu. Soruyorum kendisine, bu teröristlerin ayakkabı numaraları kaçtı? Teröristler burada cirit atarken MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi'nde siyasetçelere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken haberin yok muydu? Devletin en üst kurumlarından bir tanesinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek FETÖ'yle ilgili brifing veriyor. Son derece vahim, bir devlet kurumunda asla olmaması gereken bir tablodur bu. Eğer devlet kurumlarından bir bilgi verilecekse bunun yeri Meclis'tir ve bütün partilerdir.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem