Tutuklu bulunan Ümit Özdağ açlık grevine başlayacak
Kısa Dalga - CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri'de görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ı ziyaret etti.
Sarıgül, Ramazan Bayramı'nın ardından Ümit Özdağ'ın açlık grevine başlayacağını açıkladı.
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklanmasının üzerinden 65 gün geçmesine rağmen iddianamesinin hazırlanmaması nedeniyle moralinin bozuk olduğunu ifade ederek, bu durumda bir değişiklik olmazsa bayramdan sonra Özdağ'ın açlık… pic.twitter.com/1a5hBmMVet
— Kısa Dalga (@kisadalgamedya) March 27, 2025
'Ben artık tahammül edemiyorum'
Özdağ'ın mesajlarını ileten Sarıgül şöyle konuştu:
"Ümit Hocam ile görüşmem beni alabildiğine üzdü. Ümit Hocam ile görüşmem beni alabildiğine sıkıntıya soktu.
Ümit hocamla 3 hafta önce geldiğim zaman Ümit hocam daha moralliydi ama Ümit hocam diyor ki:
‘65 gün oldu. Benim iddianamem niye hazır değil? Ben niye buradayım? Ben burada olduğumu keşke bilsem. Benim suç güçlü bir suç şüphesi, böyle bir cezanın hukukta yatırı yok. Ben artık tahammül edemiyorum. Bugünden itibaren artık kantinden yemek yemeyeceğim. Bakanlığın verdiği yemekleri yemeyeceğim. Kendi imkânlarımla orucumu tutacağım. Ama bu böyle giderse bayramdan sonra diyor, ben artık açlık grevine başlayacağım, tahammül edemiyorum artık. Yasaları vücudumla protesto edeceğim. Yasaları beynimle çözemiyorum.
Benim burada bulunmamam lazım. Sizin beni bu cezaevine ziyarete gelmemeniz lazım. Ben bunun için bir şey yapmadım. Benim özgür olmam lazım. Beni niçin siz ziyarete geliyorsunuz?"Ben hangi suçu işledim ki beni ziyarete geliyorsunuz? Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım. Görüş ve düşüncelerimizi ben söylemeyeceksem kim söyleyecek? Bayramdan sonra ben açlık grevine başlayacağım.
Moral vermeye çalıştım ama "Ben bu kadar adaletsizliğe artık tahammül edemiyorum. 65 gündür ben buradayım ve benim iddianamem niye hazır değil? Onun için ben tepkimi artık bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım.’
Moral vermeye çalıştım hocaya. Hocamızın tabii haklı olduğu yanlar var. bir 65 günde iddianamenin hazırlanmaması hocamızı alabildiğine üzmüş vaziyette."
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.