Tutuklu gazeteci Furkan Karabay, 2 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak
Kısa Dalga - Gazeteci Furkan Karabay, YouTube’da hazırladığı bir video ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Karabay hakkında 114 gün sonra iddianame hazırlanmıştı.
İddianamede, Karabay hakkında YouTube’da hazırladığı bir video ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, zincirleme şekilde “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamalarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi
Karabay hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme heyeti Karabay’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşma ise 2 Aralık saat 10.30’da görülecek.
Gazeteci Furkan Karabay hakkında 15 yıla kadar hapis istendi
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.