Üç caminin maliyeti: 40.1 milyon euro

Üç caminin maliyeti: 40.1 milyon euro
Sayıştay denetimine girmeyen vakfın Makedonya, Arnavutluk ve Kırgızistan’daki camilerinin maliyeti 40,1 milyon avro olduğu iddia edildi.

Kısa Dalga- Sayıştay denetimine girmeyen vakfın Makedonya, Arnavutluk ve Kırgızistan’daki camilerinin maliyeti 40,1 milyon avro olduğu iddia edildi.

Türkiye Diyanet Vakfının Kırgızistan Arnavutluk ve Makedonya’daki camilere 40.1 milyon euro harcadı. Sadece Üsküp Caminin maliyeti 15 milyon 468 avro oldu. Birgün’ün haberine göre, Makedonya’da yapımına devam edilen Üsküp caminin toplam maliyeti 15 milyon 468 avro oldu. Caminin 4 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edildiği ve kapasitesinin 2 bin kişi olduğu bildirildi.

Arnavutluk’un Tiran kentinde, Meclis binasının hemen yanına inşa edilen ve 10 Ekim’de açılan Tiran Namazgah Camii’nin yaklaşık maliyeti de 24 milyon 230 bin avro olarak açıklandı. Makedonya ve Arnavutluk’ta inşa ettirdiği camiler için 40 milyon avroya yakın parayı gözden çıkaran vakıf, Kırgızistan’da inşası süren caminin yaklaşık maliyetini ise 1 milyon 295 bin dolar olarak duyurdu. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem