Umut Davası: Mehmet Ağar'a tebligat gitmedi, video konferansla dinlenecek

Umut Davası: Mehmet Ağar'a tebligat gitmedi, video konferansla dinlenecek
Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok cinayetlerine ilişkin Umut Davası'nda mahkeme Mehmet Ağar'ın SEGBİS aracılığıyla dinlenmesine karar verdi.

Kısa Dalga - Gazeteci Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok'un cinayetlerine ilişkin Umut Davası'nda tanık olmasına karar verilen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a yapılan tebligatların ulaşmaması üzerine Ağar'ın video konferans yoluyla dinlenmesine karar verildi.

Umut Davası'nda 12. duruşma Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme heyeti, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın sonraki celse SEGBİS aracılığıyla dinlenmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşmayı 22 Eylül'e erteledi.

Ağar hakkında bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verilmiş ancak tebligatların kendisine ulaşamadığı belirtilmişti.

Mahkeme, Ağar'ın bir sonraki duruşmada SEGBİS'le dinlenmesine karar verdi.

Öte yandan mahkeme davanın sanığı Oğuz Demir'ın Avustralya'da bulunup bulunmadığının araştırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü ile Dışişleri Bakanlığına müzekkere yazılmasına da karar verdi.

Kaynak:ANKA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.