Van Barosu, Rojin Kabaiş dosyasından çekildi

Van Barosu, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma dosyasından çekildiğini duyurdu. Açıklamada, "Baba ile dosyanın takibine ilişkin sağlıklı iletişim ve koordinasyonun sürdürülmesini güçleştirdiği kanaatine varılmıştır" denildi.

·

Kısa Dalga - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024'te kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayboldu. Kabaiş'in 15 Ekim 2024'te Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulundu. Rojin Kabaiş davasını takip eden Van Barosu yaptığı açıklama ile dosyadan çekilme kararı aldığını açıkladı.

'Anlayışla karşılıyoruz'

sVan Barosu tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada "Gelinen aşamada; dosyada müşteki sıfatıyla yer alan merhume Rojin Kabaiş'in babası Sayın Nizamettin Kabaiş'in verdiği adalet mücadelesindeki zorluk ve aydınlatılmamış şüpheli ölümün yarattığı derin ruhsal yıpranmanın, baba ile dosyanın takibine ilişkin sağlıklı iletişim ve koordinasyonun sürdürülmesini güçleştirdiği kanaatine varılmıştır" denildi.

"Babanın içinde bulunduğu bu zorlu süreci ve etkilerini anlayışla karşılıyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu nedenle, dosyanın bundan sonraki aşamada hak kaybına uğramaması ve sürecin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla; Van Barosu dava takip ekibi ve özel vekaletname ile yetkilendirilmiş avukatlar olarak, dosyadan çekilme kararı alınmıştır.

Söz konusu karar, olayın aydınlatılmasına yönelik hassasiyetimizden veya adalet arayışına verdiğimiz değerden geri adım atıldığı anlamına gelmemektedir. Rojin Kabaiş'in ölümünün tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi konusundaki kararlılığımızı, Van Barosu olarak kamuoyu nezdinde takip etmeye devam edeceğimizi bildiririz."

Baba 'ilgisizlikle' suçlamıştı

Baba Nizamettin Kabaiş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Van Barosu'nun dosyaya ilgisiz kaldığını ileri sürerek şu ifadeleri kullanmıştı: “Kızımın ölümün ikinci yılı yaklaşıyor. Ceset ortada, iddialar ortadadır. Van barosu dosyanın tarafıdır. Ancak Adalet Bakanı kadar dosyaya ilgi göstermiyorlar. Rojin’e ne olduğunu ortaya çıkarmak amacıyla yaklaşık 2 yıldır ben kendi imkânlarımla araştırma yapıyorum. Bölgedeki bir döner kamera Rojin’in telefonunun bırakıldığı yeri ve köyün büyük bir kısmını görüyor. Baroya o kamera görüntülerine bakın dedim oralı bile olmadılar. "

Kaynak: Haber Merkezi, ANKA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.