Veli Ağbaba: Belediye başkanlarımızın 70 yıllık mallarına el konuldu
Kısa Dalga - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında, İçişleri Bakanlığı’nın 2026 bütçesi ve kesin hesabının görüşmeleri için toplandı.
Komisyon salonuna üzerinde tutuklu bulunan CHP'li Belediye Başkanlarının fotoğraflarının olduğu bir sandıkla gelen CHP Komisyon Sözcüsü Veli Ağbaba, başkanların tutuklanmasına ve kayyum uygulamalarına tepki gösterdi.
Ağbaba, "Milletin iradesi var bu sandıkta. Maalesef gasp edilmiş bir sandık. Türkiye’de seçim hukuku yok edilerek belediye başkanları cezaevine atıldı. Bu sandığın anlamı o. Sandıkta sadece belediye başkanlarımız yok, sandıkta milletin iradesi var, oyu var. Bunu da gasp ettiler. Seçilmiş belediye başkanlarımız cezaevinde. Kayyum uygulamaları Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Yok etmeye çalışan anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi.
"Bu organize kötülüğü AKP yapıyor"
Türkiye'nin organize bir kötülükle karşı karşıya olduğunu belirten Ağbaba, 19 Mart'tan sonra başlayan bir darbe süreci olduğunu ve bu süreçte Türkiye'nin daha önce yaşamadığı şeylerin yaşandığını söyledi.
Ağbaba sözlerine şöyle devam etti:
"Sadece belediye başkanlarımız tutuklanmadı, maalesef ailelere kadar uzanmış durumda. Sayın İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’nun 70 yıllık şirketinin tüm mallarına el konuldu, kayyum atandı ve insanlar ekmeğe muhtaç edildi. Sayın Hasan İmamoğlu’nun izin alınmadan arsası kazıldı, para arandı. Koruma müdürünün Giresun’daki evi arandı. ‘Para kasası çıktı’ dediler televizyonlarda. Kasanın içinde bir tane beylik tabanca ile mermi çıktı. Dilek İmamoğlu’nun kardeşi gözaltına alındı. 12 yaşındaki Çınar’ın doğum gününde Kadriye Kasapoğlu cezaevine atıldı ve Çınar’a bakacak kimse yok.
Rıza Akpolat’ın selam verdiği herkese baskı yapılıyor. Eşi, baldızı, bacanağı gözaltına alınıyor. Şoförler, korumalar gözaltına alınıyor. İğrenç bir durumla Türkiye karşı karşıya, insanlar ekmeğe muhtaç edilmiş durumda. Belediye başkanlarımız, bürokratlarımızın 70 yıllık mallarına el konuldu ve maalesef bu organize kötülüğü AKP yapıyor."
Mahmut Tanal, Bakan Yerlikaya'nın elini sıkmadı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın komisyon salonunda milletvekilleri ile selamlaşması sırasında CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, milletvekilleri ve yurttaşlara polisin CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önündeki biber gazlı müdahalesine tepki göstererek, "İnsanlara zulmettiniz. Biber gazı yiyen milletvekillerinden biri benim. Tedbirli geldik, yanımda Talcidli suyla geldim. 30 santimden insanların gözünün içen biber gazı sıktınız" dedi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise Bakan Yerlikaya'nın elini sıkmadı. Bakan Yerlikaya da vekillerin tepkilerine "Akşama kadar buradayız. Sabredin" diye yanıt verdi.
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.