Yanlış okulda olduğunu sınav sırasında fark etti: Yetkililerden şikayetçiyim
Kısa Dalga - Şırnak'ın Silopi ilçesinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) için belgede yazan okula giden Sevahir Taşkın, okulun yanlış olduğunu önüne sınav kağıdı konulunca anladı.
Sınava gireceği okulu bulup gitse de geç kaldığı için sınava giremedi. Taşkın ve babası, yetkililerin yanlışlığı fark etmediği için kusurlu olduğu gerekçesiyle savcılığa gidip şikayetçi oldu.
Giriş belgesinde imam hatip okulunun net tanımı yapılmamış
Taşkın, savcılık dilekçesinde, "Sınav tarihi olan 21 Haziran 2025 tarihi saat 09.20 sıralarında söz konusu okula gittim. Sınav giriş belgemi görevlilere göstererek sınavın yapılacağı sınıfa girdim. Sınav optikleri ve soru kitapçıklarının dağıtımı sonrasında bana ait olmayan bir optik verildiğini fark ettim. Görevliye söz konusu optiğin benim olmadığını, bir yanlışlık olup olmadığını sordum. Sınav belgemi kontrol ettiğinde 'Burası senin okulun değil, Silopi Erkek İmam Hatip Lisesi' dedi.
Sınava girerken birden fazla kez sınav giriş belgem kontrol edildi. Ancak kimse beni bu konuda uyarmadı. Saatin 10.00'u geçmesi nedeniyle diğer okula da sınava alınmadım. Sınav giriş belgesinde kız veya erkek imam hatip lisesi olarak net bir açıklama yapılmamıştır. Bu yüzden mağdur oldum. Beni yasak olmasına rağmen saat 10.00'dan sonra sınıftan çıkardılar. Ayrıca bana yedek optik verilerek, sınava girmem sağlanabilirdi. Yaklaşık olarak 1 senedir bu sınava hazırlanıyorum. 2 dershaneye gittim. Görevlilerin hatası nedeniyle sınava giremedim. Olay nedeniyle mağduriyetime sebep olan kişilerden davacı ve şikayetçiyim" dedi.
Kızının mağduriyetinin giderilmesini isteyen baba Süleyman Taşkın, "1 yıldır gecesinin gündüzünü kattı, 2 yıl da dershanede okuttum. İmkansızlıklarıma rağmen mağdur edildi. Bu mağduriyet için hakkımı, hukuk önünde arayacağım" ifadelerini kullandı.
MEB'den LGS açıklaması: Sınav güvenliğine gölge düşürecek bir olumsuzluk yok
Giyimiyle tartışmalara neden olan öğrenciden tepki: Size ne?
YKS manzaraları: Kapıdan atlayanlar, bayılanlar, yanlış okul önünde bekleyenler...
Kaynak:DHA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.