"Yenidoğan Çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanede Prematüre Günü kutlanmış

"Yenidoğan Çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanede Prematüre Günü kutlanmış
"Yenidoğan Çetesi" soruşturmasında adı geçen Özel Doğa Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü kutlanmış.

Kısa Dalga - "Yenidoğan Çetesi" adlı verilen, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan sağlıkçılar ile ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek bilinçli şekilde ölümlerine neden oldukları ortaya çıkan yapıya ilişkin iddianamede yer alan hastanelerden biri de Özel Doğa Hastanesi oldu.

Doğamed Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla faaliyet gösteren hastanenin yönetiminde Şanlıurfalı Kırmızı ailesi yer alıyor. Şirketin yönetim kurulu üyeleri Kırmızı ailesinden oluşurken, yönetim kurulu başkanlığı da farklı tarihlerde ailenin farklı bireyleri arasından seçiliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, 2021 yılında şirketin yönetim kurulu başkanlığına seçilen Nabi Kırmızı, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle hastanede düzenlenen bir etkinlikte konuşmuş. Kırmızı burada yaptığı konuşmada, “Doğa Hospital ailesi olarak geçtiğimiz yıllarda dünyaya gelen bebeklerimiz için hazırladığımız 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlama etkinliğinde yaşama tutunma mücadelelerini tamamlayarak hayata atılan ve atılacak olan tüm bebeklerimizin ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Amaç sadece bu bebeklerin hayatta kalması değil, ileride yaşam kalitesi yüksek sağlıklı bireyler olmalarıdır. Doğa Hospital ailesi olarak, hastanemiz yenidoğan yoğun bakım ünitemiz sahip olduğu her türlü tıbbi donanımı, deneyimli doktor ve hemşirelerimiz ile her zaman siz değerli ailelerimizin ve prematüre bebeklerimizin yanındadır. Doğa Hospital yenidoğan yoğun bakım ünitemize son bir yılda 243 hasta yatmış olup, gurur ve sevinçle belirtirim ki ölüm oranımız 0 olarak istatistiklere geçmiştir” demiş.

Nihat Kırmızı Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı

Hastanenin yönetimini elinde bulunduran Şanlıurfalı Kırmızı ailesinden Nihat Kırmızı, aynı zamanda İstanbul Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı. Daha önce Ayvansaray Eğitim Vakfı’na bağlı faaliyet gösteren Ayvansaray Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yolsuzluk tartışmaları ardından devredilen üniversiteler arasında yer almıştı. Tartışma sonrası ilk devredilen üniversite Şehir Üniversitesi olurken, 2019 yılında İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Nihat Kırmızı’ya devredilmişti.

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı da olan Nihat Kırmızı, aynı zamanda Galatasaray yöneticiliği de yapıyor. Şirketin bünyesinde aynı zamanda Özel Berk Anadolu Lisesi, Özel Mesleğim Akşam Lisesi gibi eğitim kurumları da bulunuyor. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem