DEM Partili Beştaş'tan HDK'li kadınlara 'çıplak arama' iddiası
Kısa Dalga - Önceki günlerde tutuklanan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genç Kadın Meclis üyesi Neval Çaşurluk ile Merve Yeşilyurt, götürüldükleri Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde çıplak aramaya maruz bırakıldı.
HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş, konuya ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi. Beştaş, önergeye ilişkin bilgiyi, sosyal medya platformu X'ten şu ifadelerle paylaştı:
"HDK Genç Kadın Meclis üyelerine dayatılan çıplak arama işkencesi insanlık onuruna yönelen en ağır suçlardandır! Sözde güvenlik gerekçesi ile sürdürülen bu işkencenin son bulması için defaatle söz kurduk, önergeler verdik girişimlerde bulunduk. Biliyoruz ki; 8 Mart yaklaşırken kadın mücadelesine yönelik saldırılar her mecradan dört kolla devam ediyor. Başta cezaevlerinde kadınlara yönelen bu saldırıları kabul etmedik, etmeyeceğiz."
Ne olmuştu?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 28 Şubat’ta 18 kişi gözaltına alınmıştı. 'Örgüte üye olmak' iddiasıyla haklarında işlem yapılan 18 kişiden 17'si tutuklanmış, bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.