Ahmet Ümit: Akşam eve sağ salim gider miyiz, noktasına geldik

Ahmet Ümit: Akşam eve sağ salim gider miyiz, noktasına geldik
Yazar Ahmet Ümit, "Yırtıcı kuşlar tepemizde dönüyorlar ve bizi avlıyorlar, parçalıyorlar. Akşam eve sağ salim gider miyiz noktasına geldik" dedi.

Kısa Dalga - İBB Kültür ile Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde düzenlenen "Beyoğlu Söyleşi ve İmza Günleri" birbirinden değerli yazarları okuyucularla buluşturmaya devam ediyor.

Metrohan'da gerçekleştirilen etkinliğin bu haftaki ilk konuğu polisiye yazarı Ahmet Ümit oldu. Gazeteci-yazar Seray Şahinler'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide; yazarlık serüvenine, edebiyata, eserlerindeki kahramanlara ve polisiye türüne dair önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Ümit, yeni çıkan ve Türkiye'nin yıllardır mustarip olduğu toplumsal sorunları irdelediği "Yırtıcı Kuşlar Zamanı" kitabıyla ilgili de konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de kızı Dila Güney ile birlikte etkinliğe katılarak kitapseverlerle birlikte söyleşiyi dinledi. Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Yazar Ahmet Ümit, daha sonra düzenlenen imza töreninde okuyucular için kitabını imzaladı.

435bd922-d91c-4d89-8439-bd2477f34cd2.jpeg

"Hayatımızı savunacağız, bunun bilincinde olacağız"

Yırtıcı kuşların hep var olduğunu belirten Yazar Ahmet Ümit, "Yırtıcı kuşları hep varlar. Bunlar biliyorsunuz Narin kızımızı parçaladılar, bir geç kadın polisi öldürdüler, yeni bir kızımızın daha cesedi bulundu. Yırtıcı kuşlar tepemizde dönüyorlar ve bizi avlıyorlar, parçalıyorlar. Peki bunlarla nasıl baş edeceğiz? Örgütlenerek baş edeceğiz. Politik örgütlenmeden bahsetmiyorum. Akşam eve sağ salim gider miyiz noktasına geldik. Hayatımızı savunacağız, bunun bilincinde olacağız. Kendi haklarımızı başka bir kişiye, kişilere, partiye devretmeyeceğiz. Evet, tabi ki bir partimiz olacak ama hesap soracağız. Kim olursa olsun, sağ sol fark etmiyor hesap soracağız" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat