Giresun'da eski SEKA arazisi yerine dini ilimler külliyesi yapılıyor

Giresun'da eski SEKA arazisi yerine dini ilimler külliyesi yapılıyor
Külliye, eski SEKA arazisinin 6 dönümlük bölümünde inşa ediliyor. Arazinin, eski Bakan ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin girişimleri ile TOKİ’den alınıp Müftülüğe tahsis edildiği söyleniyor.

Kısa Dalga - Giresun’da, yıkılan SEKA fabrikasının bulunduğu alana müftülük tarafından “Dini İlimler Külliyesi” inşaa ediliyor. Külliyenin içinde Kuran kursu, İlahiyat Akademisi, anaokulu, nikah salonu ve fitness salonu olacağı belirtiliyor.

Giresun Aksu’da bulunan SEKA Kağıt Fabrikasının faaliyetleri, özelleştirme kararından yaklaşık 1 yıl önce, Temmuz 2002’de durdurulmuştu. Fabrika, 12 Eylül 2003’te özelleştirilmiş, Milda Mecmua Gazete Dağıtım Pazarlama Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi’ne, 3,5 milyon dolara satılmıştı. Fabrika 2018 yılında Giresun İl Özel İdaresi tarafından 68 milyon liraya şirketten geri alınmıştı. İl Özel İdaresi de daha sonra araziyi TOKİ’ye devretmişti.

Eskiden Aksu nehrinin hemen kıyısında SEKA fabrikasının olduğu arazide şimdi stadyum ve TOKİ tarafından yapılan konutlar var.

Arazi 2018’de TOKİ’den alınıp müftülüğe tahsis edildi

Ve şimdi Giresun Müftülüğü arazinin bir bölümü üzerinde Dini İlimler Külliyesi inşa ediyor.

Külliye, işte bu eski SEKA arazisinin 6 dönümlük bölümünde inşa ediliyor. Arazinin, eski Bakan ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin girişimleri ile TOKİ’den alınıp Giresun Müftülüğü’ne tahsis edildiği bilgisi veriliyor.

Anaokulu, nikah salonu ve fıtness...

22 bin metrekare kapalı alanlı Külliyede; 1500 kişilik cami, 4-6 yaş Kuran Kursu, 250 öğrenci kapasiteli anaokulu, 300 öğrenci kapasiteli hafızlık Kuran Kursu, İlahiyat Akademisi, Diyanet Evi, nikah salonu, kütüphane, bilişim sınıfları, fitness salonu, spor sahaları ve Gençlik Merkezi’nin olması hedefleniyor.

Projenin zemin iyileştirme çalışmalarına 2018 yılında başlandığı, inşaatın temelini ise 2021 yılında atıldığı belirtiliyor. Projeye covid pandemisi nedeniyle ara verildiği, yaz ayları itibarıyla çalışmalara yeniden başlandığı ifade ediliyor.

Müftülük bağış topluyor

İnşaat, müftülük tarafından yapılıyor. Ancak müftülük, Külliye için Giresunlulardan bağış da toplanıyor. Bağış toplanması için halihazırda kurulu olan Giresun Merkez Kuran Kursu’nun banka hesap bilgileri veriliyor.

Müftü Selçuk Kılıçbay, “Hedefimiz, güzel şehrimiz Giresun’a ve bölgemize manevi değerlerimizi yücelten, geleceğin hafız alimlerini, doktorlarını, mühendislerini ve bilim insanlarını yetiştirecek bir ilim merkezi kazandırmaktır” açıklamasını yapıyor. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Özel Haber