Bozkurt: Erdoğan rejimi 'yaptım çünkü yapabiliyorum' rejimi

Bozkurt: Erdoğan rejimi 'yaptım çünkü yapabiliyorum' rejimi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. Karar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Kısa Dalga- Politi-Cast'te gazeteciler Sedat Bozkurt ve Berna Can gündemin öne çıkan başlıklarını ele aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. Karar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Anayasa Mahkemesi (AYM) ise, BTK’nin Instagram’a yönelik erişim engeli kararının ardından İletişim Başkanlığı’nın bazı uygulamalarının iptaline ilişkin kararını hatırlattı. Kurumun internet sitesi ve sosyal medya hesabından yayınlanan açıklama bir süre sonra kaldırılırken, AYM’nin sitesine de erişim sağlanamadığı görüldü.

'Erdoğan bu kutuplaştırmadan vazgeçmez'

Gazeteci Sedat Bozkurt, yaşanan erişim engellerini "Alıştıra alıştıra bu noktaya getirdiler ve burası son nokta da değil," diyerek ülkede giderek artan baskıcı politikalara dikkat çekti: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutuplaştırıcı ve baskıcı siyasetinden vazgeçmeyeceğini ifade eden Bozkurt 'Erdoğan rejimi ' yaptım çünkü yapabiliyorum' rejimi'.

Bozkurt, Erdoğan’ın bu yöntemlerle seçim kazandığını ve kutuplaştırma siyasetiyle sonuç aldığını söyleyerek, "Erdoğan bu kutuplaştırmadan ve bu baskıdan vazgeçmez. Çünkü bu yöntemle sonuç alıyor," şeklinde konuştu. Ayrıca, sosyal medya ve özgürlük alanlarının kısıtlanmasına değinerek, "Instagram'da dahil pek çok internet sitesine halen ulaşamıyorsunuz," dedi ve bunun baskıcı politikaların bir parçası olduğunu savundu.

"Burada Anayasa Mahkemesi baskılanıyor. Bir taraftan da insanların özgürlük alanları tırtıklanarak daraltılıyor." diyen Bozkurt, Türkiye'de demokrasinin giderek zayıfladığını ve yargı organlarının üzerindeki siyasi baskının arttığını vurguladı. Anayasa Mahkemesi'nin de bu baskılardan nasibini aldığını ifade eden Bozkurt, mahkemenin geçmişte vesayet kurumu olarak eleştirildiğini ancak bugün kişiye bağlı bir vesayet oluşturulduğunu belirtti.

'Muhalefet ana gündemden kopuk hareket ediyor'

Gazeteci Bozkurt, ana muhalefet partisi CHP’nin mevcut siyasi duruma karşı etkisiz kaldığını ve yeterli bir direnç hattı oluşturamadığını ifade etti. Özellikle Instagram ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik erişim engellerine karşı muhalefetin güçlü bir tepki verememesinin altını çizen Bozkurt, "Muhalefetin gündemden kopuk bir şekilde hareket ettiğini" ifade etti. Bozkurt, "Ana muhalefet partisini de karşısında göremiyoruz," diyerek CHP'nin etkisizliğine dikkat çekti.

Gazeteci Sedat Bozkurt, muhalefetin Erdoğan karşısında direnç gösterememesini, "karşısında dirençli bir muhalefet bloğu görmediği için Erdoğan bu konforlu alanda rahatça hareket ediyor," şeklinde açıkladı. Muhalefetin içindeki karışıklıklara ve eksikliklere de dikkat çeken Bozkurt, CHP'nin mevcut durumunu "stajyer yönetimi" olarak nitelendirdi.

Halkın gerçek gündemi ekonomi

Bozkurt, Türkiye’deki ekonomik krize de değinerek, hükümetin uyguladığı politikaların vatandaşlar üzerinde yarattığı ekonomik baskıyı eleştirdi. Son dönemde yapılan zamlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle halkın yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirten Bozkurt, "Elektrik yüzde 40, doğalgaz yüzde 40 zam yaptılar ve bunlar otomatikman insanların hayatını olumsuz etkiliyor," dedi.

"Yurt dışından gelen insanlar burada para bozduruyorlar, çantaları Türk Lirası ile doluyor ama bir markete girip çıktıkları zaman şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar," diyerek Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumunu özetleyen Bozkurt, bu ekonomik tablo karşısında muhalefetin çözüm üretmekte yetersiz kaldığını belirtti. Bozkurt, "Enflasyon yükseliyor, halk zor durumda, fakat muhalefet bu konuda etkili bir politika geliştiremiyor" dedi.

'Geçim olmazsa seçim' olur mu?

Programda ayrıca CHP'nin içindeki güç odakları ve parti içi karışıklıklar da gündeme geldi. Bozkurt, "CHP'nin içinde pek çok farklı görüş ve odak olduğunu" ve bu durumun parti içi dinamizmi engellediğini dile getirdi. Bozkurt, "CHP'nin erken seçim taleplerine ilişkin tutumunun belirsiz olduğunu" ifade etti ve parti yönetiminin bu konuda daha kararlı ve net adımlar atması gerektiğini belirtti.

Bozkurt, "CHP'nin içinde pek çok farklı görüş ve odak var, ancak kolektif bir siyaset üretilemiyor," diyerek CHP içindeki mevcut durumu eleştirdi. Bu durumun parti içindeki dinamizmi engellediğini ifade eden Bozkurt, muhalefetin genel olarak etkisiz kaldığını ve Erdoğan'ın bu durumdan yararlandığını belirtti.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Podcast