CHP'li Salıcı'dan "kurultay" çağrısı: Örgütten gelenin önünü açın

CHP'li Salıcı'dan "kurultay" çağrısı: Örgütten gelenin önünü açın
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, kurultay öncesi delegelere yaptığı çağrıda örgütten gelen siyasetçilerin önünü açılması gerektiğini söyledi.

Kısa Dalga - CHP'de Tüzük Kurultayı yaklaşırken İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, kurultay delegelerine çağrı yaptı.

Salıcı'nın, "örgütten yetişen yeni siyasetçilerin önünü açma" çağrısı yaparak "Seçim veya atama yoluyla göreve gelen hiç kimse örgütten üstün değildir" dedi.

2012 ve 2018 yıllarında tüzük değişikliği yapıldığını hatırlatan Salıcı, "Nihayetinde ilerici, çağdaş, sürekliliği olan ve darbe ürünü Siyasi Partiler Kanunu'nu aşan kalıcı bir tüzük hazırlayalım ki, altı yılda bir değiştirmek zorunda kalmayalım" ifadelerini kullandı.

Salıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde üyeler örgütü, örgüt de liderliği ve siyasi programı belirler" diyerek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütün üzerinde hiçbir bir güç yoktur. Seçim veya atama yoluyla göreve gelen hiç kimse örgütten üstün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

'Ön seçim' vurgusu

Açıklamasında, ön seçimin önemine de vurgu yapan Salıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde son sözü parti örgütü söyler. Kamuoyunda yapılan demokratik tartışmalardan beslenilir; çıkar odaklarına ve kanaat teknisyenlerine teslim olunmaz" ifadelerini kullanarak, "CHP'de ön seçim esastır. Ön seçim adayları belirlemekle kalmaz, aynı zamanda partiyi bir arada tutar. Ön seçimi sakatlayan ya da öteleyen yaklaşımlara asla müsamaha gösterilmemelidir" uyarısı yaptı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika