CHP'li Uysal'dan Özel'e: Aday gösterme kararları bir alışveriş değil

CHP'li Uysal'dan Özel'e: Aday gösterme kararları bir alışveriş değil
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Özgür Özel'e "Cevap vermek zorunda kaldığım için üzgünüm, aday gösterme kararları bir alışveriş değil" dedi.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal için “Belediye Başkanı adaylığı sürecinde söylediği güzel şeyleri bana ancak annem söylerdi. Kulağımda hep o güzel ifadeleri var. Bundan sonra da onlar kalacak” demişti.

Ümit Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e, partimizin ve Türkiye’mizin geleceğiyle ilgili kaygılarımı ifade ettiğim 26 Eylül tarihli açıklamam hakkındaki düşüncesinin sorulduğunu, bunun üzerine kamuoyu önünde 'Aday gösterildiğinde söylediği güzel sözleri bana ancak annem söylemiştir' şeklinde bir ifade kullandığını üzülerek öğrendim" dedi.

"Parti içi görüş ayrılıkları, partililerin birbirini desteklemesine engel değil"

"Partililerin birebir iletişimlerini doğru-yanlış ifşa ederek kamuoyu önünde birbirlerini rencide etmeye kalkışmaları çok sakıncalı sonuçları olabilecek bir iletişim düzeyidir" diyen Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Cevap vermek zorunda kaldığım için üzgünüm. CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturan bir kişiyi yalanlamış olmak istemem. Adaylık atamamı ifade ettiğinde kendisine teşekkür beyan ettiğim doğrudur. 1 Şubat 2024 Perşembe günü, aday belirleme takviminin bitmesine kısa bir süre kala beni makamına davet etmiştir. Görüşmemiz 20-25 dakika kadar sürmüştür. Muratpaşa Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterileceğimi ifade etmiş, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandırmak için elimden geleni yapmam konusunda uzun uzun telkinde bulunmuştur. Bunu yapmam halinde politik geleceğimle ilgili ilginç vaatler ifade etmiştir. Ben de her halükarda ve her noktada partimin kazanması için zaten çalıştığımı ve hep çalışacağımı beyan etmişimdir. Adaylık öncesinde tek görüşmemiz budur. Kendisinin de konuşmasının başında belirttiği gibi CHP geleneğinde aday gösterme kararları bir alışveriş değildir. 'Ben seni aday gösterdim, doğru bildiğini ifade edemezsin, sen parti içi görevlere talip olamazsın' yaklaşımı CHP geleneğinde yoktur. Sayın Özel’in geçen kurultayımızdaki kendi adaylığı da buna bir örnektir.

umit-uysal.jpg

Aday belirlemeler partinin azami oyu alabilmesi esas alınarak gerçekleşir. Ayrıca parti içi görüş ayrılıkları, partinin Türkiye'nin geleceği için beraber davranmasına ve partililerin birbirini desteklemesine engel değildir.

Kurultayda farklı tercihte bulunmuş olmama rağmen, seçilip mazbatasını aldığı andan itibaren Genel Başkanımız olarak Türkiye'nin geleceği mücadelesi kapsamındaki karar ve eylemlerinde kendisine destek verme konusunda bir üye olarak üzerime düşen bütün görevleri yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Bu durum parti içi demokratik hakların kullanımına asla engel değildir." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika