Dervişoğlu: Artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanı
Kısa Dalga - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Konya programı kapsamında TÜYAP Tarım Fuarı'nı ziyaret etti. Dervişoğlu, ziyaret sırasında üreticileri dinledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, "Yanlış politikalar yüzünden çiftçilikten insanlarımızın çekildiğini, toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamadığını, girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini, ürün fiyatlarının da onun altında kaldığı, düzeltilmesi gereken yanlış politikaların bulunduğu bir süreç yaşıyoruz" dedi.
"Yanlış politikalarını değiştirmiyorlar"
Muhalefet partisi olarak bu yanlış politikaların değiştirilmesi adına TBMM’de ve umuma açık toplantılarda gerekli uyarıları yaptıklarını belirten Dervişoğlu, şöyle konuştu:
"Yaptığımız uyarılardan ders çıkarmıyorlar, yanlış politikalarını değiştirmiyorlar. Politikadaki olumsuzlukların düzeltilmesine zemin hazırlayabilecek sese de kulak vermiyorlar. Yapılması gereken şey mademki bütün uyarılarımıza rağmen yanlışlıklarından vazgeçmiyorlar, politikalarını da değiştirmiyorlar, yapılması gereken şey Cumhurbaşkanlığı ve hükümeti değiştirmektir.
Bu zamana kadar uygulanan yanlış politikalar yüzünden ciddi krizlerle karşı karşıya bulunan insanlarımızı doğru yönlendirerek, doğru politikalar oluşturarak yeniden üretime sevk etmek durumundayız. Ayrıca dünyanın en verimli arazilerinin bulunduğu topraklar üzerine vatan kurmuşuz. Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Dolayısıyla ısrarlı bir biçimde bu politikaların değiştirilmesi yönünde uyarılarda bulunmamıza rağmen herhangi bir doğru adımın atılmadığını da görürüz. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır diye düşünüyorum."
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.