Dervişoğlu: İstifa edenleri yeniden partimize davet ediyorum

Dervişoğlu: İstifa edenleri yeniden partimize davet ediyorum
Müsavat Dervişoğlu, “Giden, küsen, istifa eden, gönlü kırılan arkadaşlarımıza hulusi kalb ile sesleniyorum. Hepsini yeniden partimize davet ediyorum” dedi.

Kısa Dalga - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul programları kapsamında partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Dervişoğlu, İstanbul’un; İYİ Parti hareketinin hem kalesi olduğunu hem de madden ve manen kurulduğu yer olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kritik bir tarihi eşikte üstlenilmesi icap eden bir sorumluluk varsa o görev iyilerin, cesurların, İYİ Partililerin görevidir. Bu netameli süreçler bizleri etkiledi. Bu olumsuzlukların içinde kayıplarımız oldu. Bu olumsuzlukların içinde dava arkadaşlarımızın birbirleriyle yaşadıkları küskünlükler söz konusu oldu. Sözlerimin başında ifade ettim, Cenabı Allah bizleri ruhları yaratırken dost kılmış. Dostlukların oluşturulması Cenabı Hakkın iradesine, lütfuna ve inayetine bağlıdır. Dostlukların sürdürülebilmesi de sizin iradenize, kararlılığınıza, imanınıza ve birbirinize duyduğunuz sevgiyle alakalıdır. O sebeple gönülleri kırılan, yüreklerinde şahsi üzüntülerden kaynaklı birtakım kırgınlık olan, arkadaşlarını küçük siyasi tartışmaların içinde sanki vazgeçilmez gibi görürken görmezden gelen birtakım çevrelerin varlığı da söz konusu olabilir.

"Kim gittiyse sadece parti değil, benim gönlüm de ardına kadar açık"

Ben size buradan bir dava arkadaşınız, bir yol arkadaşınız, bir kader ve kavga arkadaşınız aynı zamanda da genel başkanınız olarak söylüyorum. Bir kişinin yokluğu bizim için çok önemlidir. O sebeple bir eksiksek hiçbirimiz yokuz demektir. Kırılmış gönüllere gireceksiniz. Küskünlükleri, dargınlıkları, olumsuzlukları bertaraf edeceksiniz. Birlikten güç doğacağını, doğan o gücün de bizden fazla büyük Türk milleti için gerekli olduğunu herkese haykıracaksınız. Ben buradan söylüyorum. Giden arkadaşlarımıza, küsen arkadaşlarımıza, istifa eden arkadaşlarımıza, gönlü kırılan arkadaşlarımıza hulusi kalb ile sesleniyorum. Kim gittiyse sadece bu partinin kapıları değil, benim kalbim ve gönlüm de ardına kadar açıktır. Hepsini Allah’ın izniyle yeniden partimize davet ediyorum. Bu birlikten güç doğmasını istiyorum.”

“25 Ekim’de yeni bir gönül seferberliği ilan edeceğiz”

İYİ Parti’nin 25 Ekim’de 8’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da yeni bir gönül seferberliği başlatacaklarını söyleyen Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“Yeni bir milat artık önümüzdeki dönem. Partimizin sekizinci yılına gireceğiz. 7 yılı geride bırakmış olacağız. O partiyi kurduğumuz tarihi hatırlarsınız. 25 Ekim 2017’ye gelen hafta sonunda Ankara’da hem kuruluş günümüzü idrak edeceğiz hem de yeniden birlik ve beraberliğimize vesile olması bakımından yeni bir gönül seferberliği ilan edeceğiz. Herkes davetlimizdir. Bu milletin her bir ferdi, bizim kardeşimizdir. Hangi siyasi geçmişten geliyor olursa olsun, gönlünü birleştirerek İYİ Parti’nin kuruluşuna katkı sağlamış ve gelecek yolculuğuna katkı sağlama iradesi sergileyen her bir insanımız bizim dava arkadaşımızdır. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Sevdası Türkiye, kaygısı Türkiye’nin geleceği olan herkese selam olsun." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika