Erkan Baş: Cezaevine mi, adliyeye mi, komisyon toplantısına mı gidelim?
Kısa Dalga - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis'te kurulacak komisyonla ilgili partilere gönderdiği yazıda Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) 1 üye ayrıldı.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, "Barış istiyor muyuz? Evet. Barış nasıl sağlanır? Özgürlüklerin ve demokrasinin genişletilmesiyle. Öyleyse dikkatinize sunuyorum: Bugün yaşananlar toplumun barış talebi ve ihtiyacıyla uyuşuyor mu?" dedi.
"Gerekçe, eyleme katılıp slogan atmak"
Erkan Baş, şu ifadeleri kullandı:
"Gece saat 02.30’da arkadaşlarımızın gözaltı haberleri geldi. Gerekçe, eyleme katılıp slogan atmak! Dikkatinizi çekiyorum, ne bir arbede ne de bir hakaret söz konusu değil. Avukat arkadaşlarımızı ve parti örgütümüzü yönlendirdik ve bu sabah erkenden, ziyaretler için Silivri Cezaevi’ne gittim.
Silivri’de ziyaretleri sürdürürken arkadaşlarımızın tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini öğrenip programı yarıda keserek Bakırköy Adliyesi’ne geldim. Bu sırada Meclis’ten elime ulaşan yazı da aşağıda!
İktidara soruyorum: Cezaevine mi, adliyeye mi, komisyon toplantısına mı gidelim?"

İYİ Partili Kavuncu: Komisyona üye göndermeyeceğiz, cevabımızı göndereceğiz
Meclis komisyonu kuruluyor: Numan Kurtulmuş partilerden isim istedi
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.