İmamoğlu'ndan seçim mesajı: Onları sandıkla eve göndermenin zamanı geldi
Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Küçükçekmece Çevre Projesi Temel Atma Töreni'nde açıklamada bulundu. Dün, ‘Turpun büyüğü’ başlıklı basın toplantısında CHP’li belediyelerle ilgili soruşturmalarda hep aynı bilirkişinin görevlendirildiğini açıklayan ve hakkında soruşturma başlatılan İmamoğlu, bugünkü konuşmasında seçim mesajı verdi.
‘Onları sandıkla eve göndermenin zamanı geldi’
İmamoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:
"Ahmet Özer ve Rıza Akpolat'a saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. Bir an önce serbest bırakılmalarını ve görevlerine dönmelerini istiyoruz.
Göreve geldiğim ilk gün söyledim; hak yemem, hakkınızı yedirmem. Bu yüzden başarı her zaman bizimle. Hizmetlerimizi engellemeye çalışanların taktiği 'biz yapamıyoruz, yapana engel olalım.' Projelerimizi bekletiyorlar ya da izin vermiyorlar.
Yoktan davalar çıkarıp siyasetin dışına çıkarmak istiyorlar. Önümüzdeki seçimleri yargı eliyle dizayn etmek istiyorlar. Onları sandıkla eve göndermenin zamanı geldi. Milletimizle kol kola verdiğimizde başaramayacağız hiçbir şey yok. 2019'da bunu Türkiye'ye ilham olacak şekilde ispat ettik.
‘Kimse bizi yıldıramaz’
Kutsal değerlerim var. Zannediyorlar ki İmamoğlu'na korku salabilirler. Kimse bizi yıldıramaz, bu yoldan döndüremez. Benim yol yürüyüşümün bir bedeli var; her dakika hizmet etme bedeli. Bundan geri dönmeyiz. Yolumuz açık olsun. Biz tek kişilik oyunu sevmeyiz. Horon gibi halay gibi kol kola olmaya, coşkulu bir oyun oynamaya hazırız. Tam yol ileri. Yolumuz açık olsun."
Ne olmuştu?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartalkaya yangını nedeniyle ertelediği basın toplantısını dün Saraçhane’de gerçekleştirdi, İBB’ye, iştiraklerine ve CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalarda bilirkişi olarak görev alan kişiyi kamuoyuyla paylaştı. İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı tarafından yürütülen bazı soruşturmalarda bilirkişilik yapan kişiyi hedef gösterme ve etkilemeye teşebbüs iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Bahçeli: İmamoğlu yüz bin kişinin imzasıyla Cumhurbaşkanı adayı olabilir
CHP'li Karaca'dan 'İmamoğlu' açıklaması: AKP yargıyı sopaya dönüştürdü
İmamoğlu, Cuma günü ifade için İstanbul Adliyesi'ne gidecek
Ekrem İmamoğlu'na kürsüden iner inmez "Turpun büyüğü" soruşturması
İmamoğlu'ndan soruşturma açıklaması: Açıkladıklarımla ilgili de jet soruşturma bekliyorum
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.