Kemal Kılıçdardoğlu, Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret edecek

Kemal Kılıçdardoğlu, Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret edecek
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile yarın görüşeceğini söyledi.

Kısa Dalga - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, programda Gürkan Hacır ve Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile yarın görüşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Genel Başkan olarak seçildikten sonra kendisini ziyaret etmemiştim. Geçen telefonla konuştuğumda gelmek istediğini söyledi. Ben de 'Sayın Genel Başkanım, benim size gelme borcum var' dedim, o nedenle ziyaret edeceğim, bir nezaket ziyareti. Kendisini zaten öteden beri tanıyorum" dedi.

"Harp Okulu'ndaki her öğrenci, Mustafa Kemal'in askeri zaten"

Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde teğmenlerin ettikleri yeminle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "O genç teğmenlerin, pırıl pırıl evlatlarımızın törenden sonra ettikleri bir yemin var. Bunun hangi sözcüğünden rahatsızlar, ben bunu öğrenmek isterim. Harp Okulu'ndaki her öğrenci, Mustafa Kemal'in askeri zaten" dedi.

"Tüzüğe evet dediğim doğru değil"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Tüzük Kurultayı'na neden gitmediği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Özgür bey ile yediğimiz yemekte Mansur Bey de vardı, İl Başkanı da vardı. Özgür Bey tüzük ile ilgili bilgi verdi. Yazılı metin olmadan fikir beyan etmem doğru olmaz değil dedim. Son şekil aldıktan sonra size göndeririz, düşüncelerinizi belirtirseniz seviniriz dedi. Bana kurultaydan bir gün önce akşam 19.00 civarında geldi. Dolayısıyla bir görüş hazırlama fırsatım olmadı. Kurultayda yapılan açıklamalar, benim tüzüğe karşı olumlu düşündüğüm anlamına gelmiyor. Benim tüzüğe evet dediğim doğru değil. Gittiğiniz zaman bu tartışmaların birinde olmak zorundasınız. Yanlış olduğunu söylemek zorundaysanız ben de bu tartışmaların içinde olmamak için gitmedim."

"Normalleşerek iktidar olunur mu?"

Kılıçdaroğlu, "normalleşme" tartışmalarına ilişkin, "Devlet Bahçeli, normalleşti Erdoğan'la, Numan Kurtulmuş o da normalleşti. Şimdi TBMM Başkanı. Cesaret edip kendi milletvekiline dahi sahip çıkamıyor (Can Atalay hapiste) Süleyman Soylu o da normalleşti. Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti. Bilmiyor muyuz? Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?" diye konuştu.

"Yargının parayla iş yaptığını hepimiz biliyoruz"

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 15 gün hapis cezasının onanması halinde siyasi yasaklı olacağının anımsatılması üzerine, "Vicdanı ve ahlakı olan her kesimin buna itiraz etmesi lazım. Ne demek siyasi yasak? Hangi çağda yaşıyoruz. Siyasetçi elbette eleştirecek. Ekrem Bey bu ifadeyi (ahmak) kimler için kullandığını açıkladı. Yargının parayla iş yaptığını hepimiz biliyoruz. Umarım İstinaf böyle bir karar vermez. Yargıtay'a gittiğinde de bu ucube kararı bozar" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika