Mansur Yavaş, Saraçhane'de: Her gün sesimiz daha gür çıkacak
Kısa Dalga - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Saraçhane'de yaptığı konuşmada, "Her gün sesimiz daha gür çıkacak. CHP olarak bu ülkeyi sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız. " dedi.
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP, tüm yurttaşlara Saraçhane'ye İBB binasının önünde toplanma çağrısında bulunmuştu. CHP’nin çağrısı binlerce kişi Saraçhane'ye akın etti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Bu ülkeyi sahipsiz bırakmadık, asla bırakmayacağız. Bu ülkenin geleceğine, iradelerine sahip çıkan vatandaşlarımıza saygıyla selamlıyorum. Hak yerini bulacak, hukuk ve demokrasi kazanacak. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Buraya tüm Türkiye olarak toplandık. Anayasamıza sahip çıkmak için buradayız. Milli iradenin üzerinde hiçbir şeyin olamayacağını söylemek için buradayız.
Bu gençler bugün haksızlığa karşı çıkmak için buradalar. Her gün sesimiz daha gür çıkacak. Bizler koltuk kavgası içinde değiliz. Oylarımızla, demokrasimize sahip çıkacağız. Gerçek bir adalet, bağımsız ve tarafsız bir yargıyla mümkündür.
Asla umutsuz olmayacağız. Umutsuzluk kaybetmek demektir. Ekrem Başkan da aramıza katılacak. Buna inanın."
Yavaş, Nazım Hikmet'in şiirini okudu
Yavaş, konuşmasının sonunda Nazım Hikmet'in "Davet" şiirini okudu:
"Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket, bizim.
Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benzeyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.
Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu davet bizim.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim."
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni mesaj: Demokrasiye ve iradenize sahip çıkın
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.