Meclis'ten "ret" yanıtı alan Soylu: Ben buradayım

Meclis'ten "ret" yanıtı alan Soylu: Ben buradayım
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un dokunulmazlığının kaldırılması için olumsuz yanıt verdiği Süleyman Soylu karar sonrası açıklama yaptı.

Kısa Dalga - AKP İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başvurup dokunulmazlığının kaldırılması talebine bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıt verildi.

Kurtulmuş , yanıtında “Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur” dedi.

Kararın ardından Ciner Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'a konuşan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Meclis Başkanlığı'ndan aldığım yazılı cevapta 'Bu ancak tezkere ile mümkün fakat Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır' deniyor ve 'Dolayısıyla işlem yapamıyoruz' diye de ekliyorlar.

Ne oldu şimdi? O bir yıldır binlerce iddiayı havada uçuşturanlar, dosya sallayanlar neredeler? Tekrar ediyorum; ben buradayım, ne kadar iddianız, dosyanız varsa buyurun alın, gelin.
Benim dilekçem, bilgi belge savcılıkta oluşacak fezleke sonrası açık uçlu bir dilekçe ve bir irade beyanıdır. Kimin elinde ne varsa, iftira dedikodu değil, varsa ellerinde bilgi belge, buyursunlar hukuka taşısınlar. Medya, sosyal medya üzerinden iftiralarla değil bağımsız Türk mahkemelerinde olsun bu." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika