Özgür Özel: Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil

Özgür Özel: Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil" dedi.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'nin New York'taki Türkevi'ni ziyaret etti. Özel, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal ile Türkevi'nde bir görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Özel, şunları söyledi:

"Bugün Türkevi'nde olmak bizim için çok anlamlı. Burada İhsan Sabri Çağlayangil'in Bakanlığı döneminde 1950'lerde dünyanın en büyük bilgisayar firması olarak kurulan şirketin yönetim merkezini satın almasıyla kuruldu. O günden beri Türkevi adına sahip oldu. Bundan sonra CHP, New York' Sadece konaklama rezervasyonları yaptırılacaksa, otellerin lobilerinde, toplantı salonlarında değil; tüm resmi temaslarımızı Türkevi'nin kurallarına uygun şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'mızın bize karşı son derece açık ve misafirperver davranmaları.

"AB'ye tam üyelik süreci de Türkiye'nin en güçlü kası biziz"

Sayın Ersin Tatar ile görüştük. Dünkü Sosyalist Enternasyonal'de Kıbrıs'la ilgili özel tavrımıza özel teşekkürlerini iletti. Biz de CHP olarak Kıbrıs sürecinin sonuna kadar takipçisi olduğunu ifade etti. Türkiye'de siyaset tansiyonuyla, tartışmalarıyla en sert şekilde devam edebilir. Biz Türkiye'nin bugün ana muhalefet partisiyiz. Son seçimlerin birinci partisiyiz, -ümit ediyorum- gelecek seçimlerin birinci ve iktidar partisiyiz ama şu an Türkiye'nin ana muhalefet partisiyiz, yurtta attığımızda Türkiye'nin partisiyiz. Kıbrıs davasının savunusunda, Türkiye'nin yurt dışında bulunanlarda, özellikle AB'ye tam üyelik sürecinde Türkiye'nin en güçlü kasıtımız biziz. Bunu da sürdürmeye devam ediyor.

"Türkiye'nin AB'ye katılmasına Sosyalist Entarnasyonal'in tam desteği son derece önemli"

Bugün için CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'in Bükreş toplantısında hiçbir itirazsız kaydedilebilmesi Türkiye'nin AB'ye kaydedilmesine Sosyalist Enternasyonal'in tam desteği son derece önemlidir. Bu yapılar kalır, iktidarlar gelir, gider; Önemli olan Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde korunmasıdır. CHP olarak sosyal demokrat kişiliğimizden hiçbir şey kaybetmeden ama onun Türkiye'ye nasıl bir güç kattığının da farkında olarak Türkiye, KKTC ve yapılan bütün mazlumlar için mücadele etmeye devam ediyor. Üç gün boyunca en çok üzerinde durduğumuz konu Filistin'di, olmaya devam edecek. Bir kez daha ABD vatandaşı olan Ayşenur'un İsrail tarafından tek kurşunla vurulmasını ve ABD'nin 'Bu yerden seken bir kurşun' diye son derece rahatsız edici tutumunu bir kez daha üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isterim. Biz vatandaşımıza sahip çıktık. ABD, İsrail'e karşı yumuşak karnından dolayı vatandaşına sahip çıkamamıştır."

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türk ortakların en ince ayrıntısına kadar yürütülen soruşturma soruşturması ile ilgili olarak yürütülen özel şu cevap verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD'ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet hizmetleri ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir niyetle Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmeyen kimseye yakışmaz. Böylesi bir şekilde olmak ABD'nin Büyükelçiliği'ne dağıtılması gereken veya muhteşem bir alan için yapılmış olan bir işlemdir. Bunun için bir taraf yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektiriyor." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika