Tanrıkulu: İnfaz düzenlemelerini ya konuşmayacaksınız ya da yapmayacaksınız

Tanrıkulu: İnfaz düzenlemelerini ya konuşmayacaksınız ya da yapmayacaksınız
Sezgin Tanrıkulu, "Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef beklentileri boşa çıkardı. İnfazla ilgili düzenlemeleri ya konuşmayacaksınız ya da yapmayacaksınız" dedi.

Kısa Dalga - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’nda tartışılan 10. Yargı Paketi hakkında açıklama yaptı.

Tanrıkulu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyiz ve 10. Yargı Paketi şu anda Genel Kurul’da görüşülüyor. Komisyonda maalesef kamuoyunun beklentisi olan düzenlemeler yoktu ve şimdi Genel Kurul’da da görüşülmeye başlandı.

Kamuoyunun beklentisi vardı, adil ve eşit bir infaz düzenlemesi. Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef bu beklentileri boşa çıkardı. İnfazla ilgili düzenlemeleri ya konuşmayacaksınız ya da yapmayacaksınız. Türkiye'de Kurban Bayramı'nda bir bayram havası oluşmayacak. Biz adil, eşit ve toplumsal barışa hizmet edecek bir infaz yasası düzenlemesi için çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.