TİP: İsrail, direniş odaklarını acımasızca bastırmayı hedefliyor

TİP: İsrail, direniş odaklarını acımasızca bastırmayı hedefliyor
TİP, Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırılarında öldürülmesi nedeniyle Lübnan halkına başsağlığında bulundu.

Kısa Dalga - TİP, "İsrail, Gazze'de yürüttüğü soykırım ve savaş politikalarını Lübnan'a yaymayı, kendisine dönük direniş odaklarını acımasızca bastırmayı hedefliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırılarında öldürülmesinin ardından bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Siyonist işgal devleti İsrail, Gazze'de yürüttüğü soykırım ve savaş politikalarını Lübnan'a yaymayı, kendisine dönük direniş odaklarını acımasızca bastırmayı hedefliyor. Sömürgeci ve işgalci varlığını sürdürmek adına Orta Doğu’yu ateşe atıyor. Bölgede bir ‘şok ve dehşet’ iklimi yaratmaya, ona karşı direnen güçleri paralize edecek güç gösterileriyle sindirmeye çalışıyor.

"Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz"

Yüzlerce Lübnanlı kadın, çocuk ve sivilin yanı sıra Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın katledilmesi direnişi demoralize edip kırmaya dönük bu stratejinin son eseridir. Saldırılarda yüzlerce yurttaşını yitiren Lübnan halkına baş sağlığı dileklerimizi iletiyor; tüm halkımızı ABD destekli siyonist saldırganlığa dur demeye, işgalci İsrail'in bölgeyi topyekûn yıkıma götüren savaş politikalarına direnmeye, Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika