2026 Dünya Kupası'nda son durum: Son 32 turu karşılaşmaları sona erdi, eşleşmeler belli oldu
ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğini düzenlediği 2026 Dünya Kupası'nda grup maçlarının ardından son 32 turu karşılaşmaları da sona erdi. Böylece son 16 turu eşleşmeleri de belli oldu.
Kısa Dalga- 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 32 turu maçları tamamlandı. Ev sahibi ülkeler ABD, Kanada ve Meksika rakiplerini mağlup ederek, son 16 turuna kaldı.
Bu turda Asya'dan takım yer almazken, Avrupa'dan 7, Güney Amerika'dan 4, Kuzey Amerika'dan 3 ve Afrika kıtasından da 2 ülke mücadele edecek.
Maç takvimi şöyle:
Kanada - Fas (4 Temmuz-Saat 20.00)
Paraguay - Fransa (5 Temmuz-Saat 00.00)
Meksika - İngiltere (5 Temmuz-Saat 03.00)
Brezilya - Norveç (5 Temmuz-Saat 23.00)
ABD - Belçika (6 Temmuz-03.00)
Portekiz - İspanya (6 Temmuz-Saat 22.00)
İsviçre - Kolombiya (7 Temmuz-Saat 03.00)
Arjantin - Mısır (7 Temmuz-Saat 19.00)
Arjantin uzatmalarda son 16'ya kaldı
Öte yandan 2026 Dünya Kupası son 32 turunda Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nı uzatmaya giden maçta 3-2 mağlup etti. Kupanın son 32 turu mücadelesinde Arjantin ile Yeşil Burun Adaları kozlarını paylaştı. Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada uzatma dakikalarında rakibine 3-2 üstünlük kuran Arjantin, adını son 16 turuna yazdırdı. Turnuva öncesinde favoriler arasında gösterilmeyen Yeşil Burun Adaları ise ortaya koyduğu mücadeleci futbol ve performansıyla dikkat çeken ekiplerinden biri oldu.
Messi kupaya adını yazdırdı
Arjantin'in 39 yaşındaki yıldızı Lionel Messi, Yeşil Burun Adaları karşısında fileleri havalandırarak kendisine ait Dünya Kupası tüm zamanlar gol krallığı rekorunu daha da ileri taşıdı. Turnuvadaki gol sayısını 7'ye yükselten Messi, 2026 Dünya Kupası gol krallığı yarışında da liderliğini sürdürdü. Fransız yıldız Kylian Mbappe ise 6 golle Arjantinli futbolcunun en yakın takipçisi konumunda bulunuyor.
Yeşil Burun Adaları ağlarına bir gol gönderen Messi, Dünya Kupası tarihindeki toplam gol sayısını 20'ye çıkararak tüm zamanların en golcü oyuncusu unvanını korudu. Tecrübeli yıldız ayrıca Dünya Kupası tarihinde 30 maça çıkan ilk futbolcu olurken, organizasyonda 20 gol barajını aşan ilk oyuncu olarak da tarihe geçti.
A Milli Takım eleştirilmişti... TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Akın Gürlek’ten yasa istedi
Kaynak: Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

