Bir devrin sonu... Iniesta kramponlarını astı

Bir devrin sonu... Iniesta kramponlarını astı
Futbolun gördüğü en büyük 8 numaralardan biri olan Iniesta aktif futbol kariyerini, hiç kırmızı kart görmeden sonlandırdı...

Kısa Dalga - İspanyol futbolunun efsanevi orta sahası Andres Iniesta, 40 yaşında aktif futbolculuk kariyerine son verdiğini açıkladı. Kariyeri boyunca gösterdiği performansla futbol dünyasında derin izler bırakan Iniesta, hem kulüp hem de milli takım düzeyinde sayısız başarıya imza attı.

Transfermark'ta yer alan habere göre, 2002'de A takıma yükseldiği Barcelona'dan 2018 yılında ayrılan Iniesta, Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olarak kariyerine Asya'da devam etti. Japonya'da geçirdiği 5 yılın ardından, 2023 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates Club takımına transfer oldu. Emirates Club’da kısa bir süre oynayan Iniesta, buradaki performansıyla futbol tutkusunu devam ettirse de 2024 yılında futbolculuk kariyerine noktayı koydu.

Iniesta, kariyerinin zirvesinde, özellikle 2010 ve 2012 yılları arasında dünyanın en değerli oyuncuları arasında yer aldı. 2012 yılında 70 milyon euro ile en yüksek piyasa değerine ulaştı.

Barcelona'nın altın döneminde gösterdiği performans ve takımın başarılarında oynadığı kritik rol, onu futbol dünyasında eşsiz bir oyuncu haline getirdi.

İspanyol maestro'nun teknik direktörlük ya da başka bir futbol yönetimi rolünde kariyerine devam etmesi bekleniyor.

Barcelona'nın altın döneminde gösterdiği performans ve takımın başarılarında oynadığı kritik rol, onu futbol dünyasında eşsiz bir oyuncu haline getirdi. İspanyol maestro'nun teknik direktörlük ya da başka bir futbol yönetimi rolünde kariyerine devam etmesi bekleniyor.

"Oyun devam ediyor"

Sözcü'nün aktardığına göre, Avrupa futbolunun gördüğü en büyük 8 numaralardan biri olan Iniesta, emeklilik gününü de forma numarasına uygun olarak 8 Ekim seçti. Simge haline getirdiği 8 rakamının onuruna yakışır şekilde bir tarih seçen Iniesta, veda töreni için grafiti sanatçısı 'TVBoy' ile birlikte çalıştı. 8 numara bir sonsuzluk işaretine dönüştürülerek 'Oyun Devam Ediyor' sloganıyla duyuruldu.

Camp Nou'da binlerce futbolseverin katılımı ile düzenlenecek törende Iniesta kimsenin bitmesin istediği o kitabın son sayfasını kapatacak. (Spor Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor