Jose Mourinho: Takım iyi durumda olmaktan çok uzak

Jose Mourinho: Takım iyi durumda olmaktan çok uzak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Sadece defansif veya ofansif olarak değil. Her şey için zamana ihtiyacımız var" dedi.

Kısa Dalga - Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında sahasında ağırladığı Adana Demirspor'u 1-0'lık skorla geçti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho değerlendirmelerde bulundu.

Kadıköy'e gelen rakip takımların oyunu yavaşlatmasını anlayabildiğini aktaran Mourinho, şunları söyledi: "İnsanlar sonuç alabilmek için maaş alıyorlar. Küçük takımların puan alması gerekiyor ligde kalmak için. İlk 20 dakika içerisinde zaman geçirmelere sarı kart verirseniz daha farklı olabilir. Sadece Türkiye'de olmuyor bu. Hakemler bu kartları verirse oyun daha farklı bir hal alır. Benim fikrim bu. Genel olarak hakemin maç içinde pozitif olduğunu düşünüyorum. Bana verdiği sarı kart da doğru bir karardı. İki ayağım çizginin içerisindeydi."

Takım iyi bir durumda olmaktan çok uzak

Takımın henüz iyi bir duruma gelmediğini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Zamana ihtiyacımız var. Sadece defansif veya ofansif olarak değil. Her şey için zamana ihtiyacımız var. Maximin ve En-Nesyri fit değil. Şu an takım iyi bir durumda olmaktan çok uzak. Seviye olarak baktığımızda Lugano ve Lille maçlarına göre daha pozitif bir seviyemiz vardı.

Önde bastık ve çok koştuk. Neredeyse her yerde adam adama oynadık. Böyle oynayınca çok enerji harcıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde önde baskı yapmamamızın bir sebebi var. Bunu 90 dakika yapacak benzinimiz yok. Bugün yeterli bir oyun oynadık. Almış olduğumuz sonuçlar performansımıza göre daha kötü diyebilirim. Bugün Süper Lig günüydü ve hak ettiğimiz puanı alarak başladık" ifadelerini kullandı. (Spor)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor