Maraton için geri sayım: 40 bin kişinin üzerinde katılım bekleniyor

Maraton için geri sayım: 40 bin kişinin üzerinde katılım bekleniyor
Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, bu yıl 3 Kasım’da koşulacak. 40 bin kişinin üzerinde katılımcı bekleniyor.

Kısa Dalga - Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu'nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AA'nın aktardığına göre, Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur katıldı.

Spor kenti olması arzumuz


İstanbul'un binlerce yıllık medeniyete sahip bir şehir olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Böylesi birikim, çok az şehirde var. İstanbul, sporun dünyadaki önemli merkezlerinden bir tanesi. Dünyada benzeri yok. Bir kıtadan diğer kıtaya geçen bir maratona sahip olması en önemlisi. Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu'nun, Avrupa'nın 6, dünyanın 30 Gold Label (Altın Kategori) yarışı arasında yer aldığını biliyoruz. Bu çok gurur verici. Bu çıtayı olabildiğince yukarıya taşımak hepimizin sorumluluğu" diye konuştu.

maratonic.jpg

Böyle büyük bir organizasyonla İstanbul'un bir spor kenti olmasını arzuladıklarını dile getiren İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yapılan organizasyonlarla boğaz karşıdan karşıya yüzülüyor, koşuluyor, bisikletle geçiliyor. Bu çok değerli. İnşallah İstanbulumuzun ve boğazın muhteşem manzarasını birlikte tatmış oluruz. Başta İstanbul Valiliği olmak üzere birçok kurum, kuruluş katkıda bulunuyor. 9 bin 500 kişinin görev aldığı bir organizasyon. Bu organizasyonlar herkesin emeğiyle mümkün. Büyük kitlesel etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapmak, bizim için bir gurur vesilesi. İstanbul'un, sporun hayatın içinde olduğu bir şehir olmasını arzuluyoruz. Kentin her ortamında farklı deneyimlerin sporla yaşanabileceği alanları özellikle çaba gösterip insanlarımıza kazandırıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, kurum kuruluşlara yürekten teşekkür ediyorum. Katılacak tüm sporculara ve halk koşucularına başarılar diliyorum. 3 Kasım'da köprüde buluşmak dileğiyle"

Mutluluk duyuyoruz

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de Böyle bir organizasyona ismimizi vermekten mutluluk duyuyoruz dedi.

2 Milyon kişi hareket edecek

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise maratonun, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu söyledi. Çintimar, "Türkiye'de 11 yıl önce 26 yol yarışı vardı. Şu anda 250 civarı yol yarışı var. Herkes bu organizasyonlarla hareketliliğin sağlanacağını biliyor. Maratonun düzenleneceği gün, en az 2 milyon insan hareket etmiş olacak. Bu yıl da hareketlilik yılı. Bir kültür oluşturacak büyük bir organizasyon." diye konuştu.

40 binin üzerinde katılım bekliyoruz

Maratona katılım sayısı konusunda bilgi veren Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, "Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, tüm faaliyetlerimizi temsil eden bir faaliyet. 40 binin üzerinde katılım beklediğimiz maratonda yabancı sayısını yüzde 50 artırdık. 400 farklı şirket, burada koşmak için kayıtlarını yaptı. 5 bin kişinin katılacağı halk koşusunun kayıtlarını da haftaya açmış olacağız. Çok güzel bir söz var; 'Futbol asla sadece futbol değildir'. 'İstanbul Maratonu asla sadece İstanbul Maratonu değildir' şeklinde uyarlamak istiyorum” diye konuştu.

İstanbul Maratonu'nda bu yıl yarışacak iddialı atletler arasında 40 yaşında olmasına rağmen kariyerinin zirvesinde görülen ve 2:05'in altında derecelere sahip Kenyalı Kenneth Kiprop Kipkemoi, geçen yıl Rotterdam Maratonu'nu 2:08:12 ile tamamladıktan sonra özel olarak İstanbul'a hazırlanan Etiyopyalı Abebe Negewo ve World Athletics tarafından "Altın Atletler" kategorisinde değerlendirilen Faslı Mohcin Outalha yer alıyor.

Kadınlar arasında ise, kariyerinde bir Dünya Maratonu üçüncülüğü, bir Boston Maratonu şampiyonluğu ve dört majör maraton kürsüsü bulunan Kenyalı Sharon Jemutai Cherop, kariyerinin ilk maratonunu koşacak olan 24 yaşındaki Kenyalı sporcu Betty Chepkemoi Kibet ve kişisel en iyi derecesi 2:22:36 olan Etiyopyalı Sintayehu Lewetegn yer alıyor.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor