Olaylı maçının ardından Mourinho: Türk futboluna adapte olmam lazım

Olaylı maçının ardından Mourinho: Türk futboluna adapte olmam lazım
Fenerbahçe, Süper Lig'de konuk olduğu Göztepe ile 2-2 berabere kalırken, teknik direktör Jose Mourinho yaşanan puan kaybıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kısa Dalga - Süper Lig'in ikinci haftasında Göztepe ve Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin gollerini penaltıdan Edin Dzeko ve Youssef En-Nesyri attı.

Jose Mourinho yayıncı kuruluşun ardından basın toplantısında da açıklamalarda bulundu:

"Buradaki tutku, futbola duyulan aşk benim futbola olan aşkımla örtüşüyor. Ancak bazı şeyler benim kontrolümün dışında, bunlar kültürel şeyler. Benim adapte olmam gerekiyor. Bu durumu değiştiremem, bu yüzden benim adapte olmam lazım."

"Stonilov gerçekten iyi birisi, bütün Bulgarlar gibi. Oyun stiline saygı duyuyorum. Kendi oyunuma da saygı gösterilmesini bekliyorum. Maç öncesinde konuştuk, maç sonunda da selamlaştık."

"Futbolda hiçbir şey tesadüf değildir. Bu üçüncü defa tekrarlanıyor. Bariz bir şekilde olduğunu düşünüyorum. Maçları öldüremiyoruz. Maçın ikinci yarısında üçüncü gol için fırsatlar bulduk. Maç 2-1'e geldikten sonra da şanslarımız oldu. Dolayısıyla birinci sebep; maçları bitirmiyoruz. Diğer sebep olarak saha içerisinde yeterince akıllı davranmıyoruz. Türk futbolunun doğasına benim adapte olmam gerekiyor. Oyuncularımın da rakip oyuncuların yaptığını yapması gerekiyor. Eğer bunları yaparsak hakem 6 dakika da verse maçı öldürebiliriz. Devre arasında oyuncularıma bundan bahsettim. Ben sihirbaz değilim, sadece tecrübeliyim. Taraftarlardan inanılmaz destek vardı. Bazı ülkelerde buna anti-futbol deniyor, bazı ülkelerde buna akıllı olmak deniyor."

Ali Koç'a yapılan saldırı hakkında sorulan soruya ise Mourinho, "Ne olduğunu bilmiyorum. Sahadaki her oyuncu ne olduğunu anlamadı. Hakem maçı neden durdurdu anlamadım. Oyuna odaklanmıştım. Oyuncularımın konsantrasyonunu odaklamaya çalışıyordum" yanıtını verdi. (Spor Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor