Araştırma: Gençlerin neredeyse yarısı internetsiz bir dünyayı tercih ediyor

Araştırma: Gençlerin neredeyse yarısı internetsiz bir dünyayı tercih ediyor
Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırmaya göre gençlerin neredeyse yarısı internetsiz bir dünyayı tercih ediyor. Ayrıca 16-21 yaş arası gençlerin yaklaşık yüzde 70'i sosyal medya kullandıktan sonra kendini daha kötü hissediyor.

Kısa Dalga - Birleşik Krallık'ta 16 ila 21 yaş arasındaki gençlerle yapılan bir araştırma, gençlerin neredeyse yarısının internetsiz bir dünya tercih ettiğini ortaya koydu.

İngiliz Standartları Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmada 1293 gençle anket yapıldı.

Katılımcı gençlerin, yaklaşık yüzde 70'i sosyal medyada vakit geçirdikten sonra kendilerini daha kötü hissettiklerini söyledi.

Katılımcıların yarısı (yüzde 50) akşam 10'dan sonra belirli uygulama ve sitelere erişimlerini kısıtlayacak bir 'dijital sokağa çıkma yasağını' desteklerken, yüzde 46'sı internetin tamamen olmadığı bir dünyada genç olmayı tercih edeceklerini söyledi.

Yalan ve sahte kimlik

Katılımcıların dörtte biri sosyal medyada günde dört veya daha fazla saat geçirirken, ankete katılanların yüzde 42'si ebeveynlerine ve vasilerine internette ne yaptıkları konusunda yalan söylediklerini itiraf etti.

Katılımcıların yüzde 42'si çevrimiçiyken yaşları hakkında yalan söylediklerini, yüzde 40'ı sahte ya da “kullan-at” hesap kullandıklarını ve yüzde 27'si de tamamen farklı biriymiş gibi davrandıklarını belirtti.

Konum paylaşma

Araştırmada, katılımcıların yüzde 27'sinin konumlarını çevrimiçi ortamda yabancılarla paylaştığı da ortaya çıktı.

Aynı ankette, katılımcıların dörtte üçü pandemi nedeniyle internette daha fazla zaman geçirdiklerini belirtirken, yüzde 68'i internette geçirdikleri zamanın ruh sağlıklarına zarar verdiğini düşündüklerini söyledi.

Kaynak:Alıntı: The Guardian

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.