Telegram, "yakındaki kişiler" özelliğini kaldırıyor

Telegram, "yakındaki kişiler" özelliğini kaldırıyor
Fransa'da gözaltına alınmasının ardından Telegram CEO'su Pavel Durov, uygulamadaki "yakındaki kişiler" özelliğinin kaldırılacağını açıkladı.

Kısa Dalga - Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın CEO'su Pavel Durov, mesajlaşma uygulamasının platformdaki yasadışı faaliyetler için kullanılan bazı özellikleri kaldırdığını duyurdu.

Uygulamanın kurucusu, geçen ay Fransız yetkililer tarafından tutuklanmasını “yanlış yönlendirilmiş” olarak nitelendirdikten saatler sonra cuma günü değişiklikleri açıkladı. Durov uygulamada suç faaliyetlerine izin verdiği iddiasıyla suçlanıyor.

Durov, X'te paylaştığı bir gönderide, mesajlaşma uygulamasının “Telegram'daki moderasyonu bir eleştiri alanından övgü alanına dönüştürmeye kararlı olduğunu” söyledi. Durov tarafından duyurulan değişiklikler arasında, uygulamanın “botlar ve dolandırıcılarla ilgili sorunları” olduğunu söylediği “yakındaki kişiler” özelliğinin kaldırılması ve bunun yerine meşru işletmelerin yer aldığı “yakındaki işletmeler” özelliğinin getirilmesi de bulunuyor.

Medya yüklemeleri de devre dışı kalacak

Ayrıca Durov'un “anonim aktörler tarafından kötüye kullanıldığını” söylediği uygulamanın blog aracı Telegraph'a medya yüklemelerinin devre dışı bırakılması da söz konusu.

Teknoloji haber sitesi he Verge de Telegram'ın SSS sayfasındaki özel sohbetlerin korunduğuna dair referansları kaldırdığını ve bunların denetlenmesine yönelik taleplerin işleme alınmayacağını bildirdi.

"Hayal kırıklığına uğradım"

Durov, Telegram'ın yaklaşık 1 milyar kullanıcısının bir azınlık tarafından hayal kırıklığına uğratıldığını da sözlerine ekledi; “Telegram kullanıcılarının yüzde 99,999'unun suçla hiçbir ilgisi olmasa da, yasadışı faaliyetlere karışan yüzde 0,001'lik kesim tüm platform için kötü bir imaj yaratarak neredeyse milyar kullanıcımızın çıkarlarını riske atıyor” dedi.

Rusya'da doğan ve aynı zamanda Fransız vatandaşlığına sahip olan 39 yaşındaki Durov, çocuk cinsel istismarı görüntüleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve uygulamayla bağlantılı hileli işlemlerle ilgili suçlara yönelik bir soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde Fransa'da gözaltına alınmıştı.

Durov Telegram'ın 10 milyon ücretli aboneye ulaştığını da sözlerine ekledi.

Telegram CEO'su “Bir CEO'yu yönettiği platformda üçüncü şahıslar tarafından işlenen suçlarla suçlamak için akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır" dedi. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Teknoloji