Evde aloe vera yetiştirmenin yolu. Evin havasını ve enerjisini tümüyle değiştiriyor

Evde aloe vera yetiştirmenin yolu. Evin havasını ve enerjisini tümüyle değiştiriyor
Evde aloe vera yetiştirmek, evin havasını ve enerjisini olumlu yönde etkileyen bir uygulamadır.

Aloe vera bitkisi, içeriğinde bulunan besleyici maddelerle sağlık ve güzellik alanında birçok fayda sağlamaktadır. Evde aloe vera yetiştirmek için ise belirli adımları takip etmek gerekmektedir.

Aloe vera bitkisi evde nasıl yetiştirilir?

Aloe vera kendi kendine çoğalan bir bitki olduğu için, yetiştirilmesi ve bakımı son derece kolaydır. Tropik iklimlere özgü olan bu bitki hemen her yerde yetişebilir. Evlerde saksı içerisinde yetişebilen bu bitki, güneş gören bir yerde olmalıdır.

Kış mevsiminde ise ılık ortamlarda yetişmesi daha uygun olacaktır. Don olaylarının yaşanmaması için kışın dışarıda yetişmemelidir. Ilık iklim şartlarında ise bu bitkinin yaz kış dışarıda kalması büyümesini engellemez.

maxresdefault-001.jpg

Aloe Vera Çiçeği Nasıl Bakılır?


Aloe vera bitkisi her zaman güneş alan, aydınlık ortamlarda büyüyecektir. Kış mevsiminde ise -7 dereceye kadar dayanabilen bu bitkiler, çok soğuk ortamlarda iç mekana alınması önerilir. Hafif esintili ortamlarda yetişebilen bu bitki, ciddi rüzgarlar karşısında korunması gerekebilir.

Aloe vera çiçeğinin bakımında saksının boyutu, toprak yapısı da önemlidir. Zengin toprak yapısı, bitkinin büyümesi için önemlidir. Aloe vera yayılarak büyüyen bir bitki olduğu için, geniş saksılar seçmeniz gerekecektir. Birkaç ay sonra büyüyen aloe vera, saksının dışarısına doğru uzamaya başlar. Bu durumda gerekirse bitkinizi yeni bir saksıya alabilirsiniz.

Aloe Vera Faydaları

Aloe vera bitkisi, içerdiği birçok faydalı madde ile sağlık alanında kullanılan bir bitkidir. Aloe vera'nın cilt üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle ciltte oluşan yanıklar, sivilce ve egzama gibi sorunlarda aloe vera jelinin kullanımı önerilmektedir. Ayrıca aloe vera'nın antioksidan özellikleri sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirdiği bilinmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller ile saç ve cilt sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra aloe vera'nın sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Sindirim sistemi sorunlarına iyi geldiği ve sindirim sistemini rahatlattığı bilinmektedir. Ayrıca aloe vera'nın anti-enflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülmektedir. Tüm bu faydalarıyla aloe vera, sağlık alanında sıkça tercih edilen bitkilerden biridir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam