İbn-i Sina o besini yıllar önce tavsiye etmişti! Genç ve uzun yaşamanın sırrıymış

İbn-i Sina o besini yıllar önce tavsiye etmişti! Genç ve uzun yaşamanın sırrıymış
İbn-i Sina'nın önerdiği besin, günümüzde gençlik ve sağlık konusunda popüler bir konu haline gelmiştir. Bu öneri aslında yüzyıllar öncesine dayanan bir bilgelikle ortaya çıkmıştır ve günümüzde hala geçerliliğini korumaktadır.

İbn-i Sina'nın gençlik iksiri olarak adlandırdığı bu besin, cilt bakımı ve gençlik koruma konusunda oldukça etkili bir içeriğe sahiptir.

Özellikle kozmetik endüstrisinde sıkça kullanılan bu besin, doğal bir antioksidan kaynağı olarak bilinir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle İbn-i Sina'nın önerdiği besinin gençlik iksiri olarak adlandırılmasının birçok nedeni bulunmaktadır.

Genç kalmak isteyen birçok insan, çeşitli cilt bakım ürünlerini kullanabiliyor. Ayrıca pek çok insan da kolajen üretimine fayda sağlayabilen besinleri tüketmeyi tercih edebiliyor. Çünkü hemen herkes için genç ve güzel görünmek önemli olarak görülebiliyor.

Öte yandan İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden önerdiği bir besin, adeta genç kalmanın sırrı ortaya çıktı dedirtebiliyor. Zira İbn-i Sina'nın önerdiği besin, yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasında yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra doğal kolajen içerdiği için cilt sağlığına faydalı olabiliyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden adeta genç kalmanın sırrı gibi görülebilen kenevir tohumunu önerdi. Kenevir tohumu, genç hücre sayısının artmasında yardımcı olabiliyor. Cilt yapısını yenilemede faydalı olabiliyor. Doğal kolajen içeren besinler arasında gösterilebiliyor. Ayrıca kenevir tohumu, ciltteki hasar almış yapıyı onarmaya yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra sinir yıpranmasına karşı faydalı olabiliyor.

Öte yandan günümüzde kozmetik ürünlerinde de kullanılabilen kenevir tohumu, sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Peki, İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kenevir tohumu nasıl tüketilir?

KENEVİR TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden önerdiği kenevir tohumu birçok farklı şekilde tüketilebilir. Ayrıca ünlü hekim de kenevir tohumunun tüketimi ile ilgili bazı önerilerde bulundu. Nitekim kenevir tohumunun tüketim yollarından ikisi aşağıda yer alıyor.

- Güneşte kurutulur ve bitki çayı demler gibi demlenebilir.

- Bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu ilave edilir ve kaynatılır. Sonra günde bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.

k-14112131-1837.jpg

HEM GENÇ KALMAYA FAYDALI OLABİLİYOR HEM DE E VİTAMİNİ İÇERİYOR

İbn-i Sina'nın da önerdiği kenevir tohumu, E vitamini içeriyor. Nitekim genç kalmaya yardımcı olabilen kenevir tohumu, saçların gür ve sağlıklı çıkmasında faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra saçların kökten yıpranmasına ve dökülmesine karşı yararlı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın da önerdiği yukarıdaki besin, adeta genç kalma konusunda faydalı olabiliyor. Ancak alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali olan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.

Kaynak: Aksam.com.tr

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam