İzmir'in en şirin ilçesi... Son dönemde akın akın göç almaya başladı

İzmir'in en şirin ilçesi... Son dönemde akın akın göç almaya başladı
Son dönemde çok sayıda İstanbullu bu ilçeye göç ediyor.

İzmir'in incisi Urla, son dönemde göç almaya başlayarak dikkatleri üzerine çekiyor. Eşsiz doğal güzellikleri, tarih kokan sokakları ve lezzetli yöresel mutfağı ile Urla, İzmir'in en şirin ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Urla, tarihi zenginliği ile de dikkat çekiyor. Antik dönemden kalma yapıları, şirin taş evleri ve daracık sokaklarıyla adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Aynı zamanda ünlü şair Can Yücel'in de yaşadığı ve eserlerine ilham aldığı yer olmasıyla da kültürel bir merkez konumunda bulunuyor.

Doğal güzellikleriyle de büyüleyen Urla, tertemiz plajları, masmavi denizi ve yeşilliklerle bezeli doğasıyla ziyaretçilerine huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. Ayrıca bölgede bulunan üzüm bağları ve şarap imalathaneleri de Urla'yı ziyaret edenler için ayrı bir cazibe merkezi haline getiriyor.

hq720.jpg

Urla'nın bu büyüleyici atmosferi ve sunduğu yaşam kalitesi, son dönemde birçok kişiyi kendine çekmeye başladı. İzmir'in hızla gelişen ilçelerinden biri haline gelen Urla, sakin yaşamı ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

URLA HAKKINDA BİLGİ:

Urla, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun ve Ege Denizi, kuzeyinde İzmir Körfezi ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Nüfusu TÜİK 2020 yılı verilerine göre 69.550'dir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam